Folk i Gellerup har længe efterspurgt et overblik over de mange foreninger og aktiviteter der findes i området. Det kommer der snart en løsning på. Projektmedarbejder ved Det Boligsociale Sekretariat, Sanne Winther, vurderer at man allerede i efteråret 2015 vil kunne bruge Aktøratlasset på et nydesignet gellerup.nu.
Netop nu søger man penge til projektet i fonde. Gellerup Kulturmidler gav desværre afslag. Men selve processen kører.
Sanne planlægger hvordan den kommende borgerinddragelse skal foregå. Frem til ramadanens begyndelse d. 18. juni skal der afholdes workshops, hvor man har fokus på samskabelse med områdets aktører og borgere:
”Det er uhyre vigtigt, at aktørernes og borgernes stemme bliver hørt i det her. Det er dem der ved hvad der er behov og ønske for,” lyder det fra Sanne Winther.
Aktøratlasset i Gellerup skal være med til at udvikle lokalområdet ved at binde borgere og aktører tættere sammen. Det bliver en digital løsning og en del af en ny gellerup.nu-hjemmeside. Målet er at skabe en løsning der gør det let og synligt for borgerne at få informationer om de aktiviteter, tilbud og foreninger der findes i Gellerup.

Synlighed og samskabelse
For eksempel skal du let kunne se, hvornår ACFC spiller fodbold, hvad der foregår i Cirkus Tværs, hvad Arabisk Kulturforening arrangerer, hvilke muligheder der findes for lektiehjælp eller hvordan man får hjælp og rådgivning. Derudover skal Aktøratlasset styrke muligheden for det interne samarbejde imellem Gellerups mange foreninger og aktiviteter.
”Samskabelse er nøglen til succes for projektet. Samskabelse betyder mere konkret, at mine ønsker og behov og dine ønsker og behov bliver til vores ønsker og behov. På den måde sikrer vi, at alle bidrager og alle føler sig lige i udarbejdelsen af det her – selvom der selvfølgelig vil være forskellige synspunkter,” udtaler Sanne Winther.
Da Sanne Winther for nylig fremlagde projektet på Samvirkets Kvartalsmøde, meldte to kvinder sig straks som frivillige til udviklingen og bearbejdningen af de kommende brugerinddragende workshops. Den ene er Anita Maria Romeo, som er frivillig i Gellerup Arkiv og med i Dokumentationslauget under Den Gamle By. Den anden er en af de aktive beboere på Toveshøj, Maryan Hayir, som også er med i Aarhus Afroforening.

Sanne Winther og gellerup.nu vil meget gerne have flere frivillige tilknyttet projektet.
Så har du lyst til at bidrage til planlægningen af processen og arbejdet med de kommende workshops, så kontakt Sanne på mail sawi@bbbo.dk eller tlf. 2991 3991. Eller kontakt redaktør for gellerup.nu, Birger Agergaard på mail biag@bbbo.dk eller tlf. 6130 8699.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.