De mobile bede ved Yggdrasil fik fint besøg søndag.

Klokken 11 dukkede der en del mennesker op ved Yggdrasil for at give en hånd med ved de mobile bede. Der skulle sås, plantes blomster, og børnene kunne lave deres egen potte med blomster. Efterhånden kom der en del børn og voksne, og der blev drukket kaffe og spist kager ved havebordene.
Det, man ventede på, var dog forsvarsminister Nicolai Wammen (S), som havde meldt sin ankomst omkring kl. 12.

Han kom på uofficielt besøg og ville gerne se på, hvordan nogle af projekterne i Gellerup kører. Han valgte også at komme på et godt tidspunkt, for selvom det blæste, skinnede solen over Gellerup. Et par politifolk dukkede op, og endelig dukkede Wammen selv op. Og han fik med det samme en hel flok mennesker omkring sig.  Folk skulle have taget billeder med ham, og selvfølgelig diskutere politik. Han blev vist rundt og samtalen gik derefter ved bordet.

Fra nedrivning til opbygning
”Jeg må nærmest tage hovedansvaret for helhedsplanen,” forklarede Wammen. Han var nemlig borgmester, da der blev taget initiativ til helhedsplanen.

Han synes det er dejligt at være tilbage i Gellerup – et sted hvor han er kommet meget årene igennem. Beboerformand Helle Hansen forklarede dog, at ikke alle er vilde med ham. En veninde havde sagt, at hun ikke ville møde ”nedrivningsborgmesteren”, hvortil Wammen svarede:

”Jeg vil nu ikke kalde mig nedrivningsborgmester, men snarere opbygningsminister, for vi opbygger jo en bedre bydel.”

Forsvarsministeren tilbragte en time med snak og kaffe i blomsterhaven før han skulle videre. Næste stop på programmet var dog lige i nærheden, nemlig på Toveshøj, hvor den nye gårdhave ved Laden også fik fint besøg denne søndag.

Inden Nicolai Wammen forsvandt, fik han overrakt blomster som fødselsdagsbarnet Jara havde lavet til ham. Det kan være, de kommer til at stå på hans kontor på Christiansborg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.