Hvis man kommer forbi Beboerhuset Yggdrasil om aftenen, kan man sikkert høre højrøstede stemmer, latter og billardkugler, der rammer hinanden. Det er
’Det Gule Hus’ Venner’ og brugerne, som hygger sig. Maher Taha forklarer, at foreningen blev stiftet for et par år siden og er udsprunget af Multikulturel Forening. Den har 20 betalende medlemmer, men der kommer 35-40 mænd forbi i løbet af aftenen.

Det er ikke kun hygge
Selvom det mest ser ud til, at man kun spiller billard og kort, gør Maher opmærksom på, at klubben også handler om andre ting. Blandt andet hjælper han de lokale mænd i området. Selvom Maher ikke længere bor i Gellerup, er han stadig meget aktiv, og det er ham, der hver aften åbner op og låser efter brugerne.

Han vil gerne dele ud af sin viden om det danske samfund og hjælpe brugerne
af foreningen. Det gør han blandt andet ved at hjælpe dem med at læse og over sætte breve. Nogle gange går de rundt i området eller deltager i arrangementer, hvis der er behov for det.

Vil gerne snakke om politik

Han vil gerne forklare folk, hvordan samfundet fungerer. ”Jeg forsøger ikke at påvirke med mine politiske holdninger, men hvis man spørger til et bestemt parti, forklarer jeg, hvad det står for,” siger Maher. På den måde kan folk danne deres egen mening om politik, for er vigtigt, at man tænker selv og ikke bare får at vide af en anden, hvilket parti, de skal stemme på.
Derfor gør han også meget for at få brugerne til at være politisk bevidste og stemme til valgene. Man skal vide, at det at være muslim sagtens kan harmonere med at være dansker. Man kan have sin kultur og religion samtidig med, at man respekterer den kultur, man er kommet til og er en del af det danske samfund, forklarer han.

Mandeklub og falafler
Man får et nik og et smil i klubben, selvom man er ene kvinde. For stedet er en
mandeklub og selvom der stort set kun kommer arabere, er alle velkomne, siger
Maher.
Hvis man ikke passer på, kan man blive lokket med til at spille billard, hvor man kan vinde en måneds forbrug af falafler eller tabe ligeså mange. Så selvom Maher gerne vil snakke politik, bliver det i aften mest til billard, kortspil og et arabisk musikprogram på tv.
Hvis man vil høre nærmere om foreningen, er man velkommen til at kigge forbi Yggdrasil efter kl. 17. Eller ringe til Maher på 2711 9560.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.