Kom og oplev Gellerups Grundlovsdag på fredag den 5. juni. Traditionen tro bliver dagen fejret med et brag af forskellige kulturelle oplevelser. Cirkus, musik, folkedans og forskellige konkurrencer og aktiviteter, som er planlagt af lokale fra området.

Gellerup fejrer 100 års jubilæet for kvindernes og arbejderklassens stemmeret sammen med fungerende forsvarsminister Nicolai Wammen, borgmester Jakob Bundsgaard og beboer og folketingskandidat Jens Joel og andre fra lokalområdet, som alle er blevet inviteret til at komme og holde tale i dagens anledning. Ungebyrådet og formanden for Aarhus Integrationsråd, Arzoo Refiqi, er ligeledes på talerlisten denne dag.

Fest for alle aldre
Grundlovsfesten i Gellerup er ikke kun for voksne; Fritidspatruljen kommer og er mere end godt klædt på, til at lave en lærerig grundlovsstafet. For de mere kreative stå Nicheforeningen klar med ansigtsmaling, mens Århus Afro tager sig af at pynte de smås hår med fine fletninger.  Og som prikket over i’et giver Familienetværksforeningen dig muligheden for at lave et personligt knyttearmbånd – som du kan vælge at give som gave til en, du har kær!

Hvis du bliver sulten i løbet af dagen, er der mulighed for at købe både udenlandske og danske specialiteter, fra shawarma og sambose til et lækkert stykke drømmekage.

Stedet er Dortesvej 47, ved Klubberne i Gellerup.

Foreløbig ser programmet således ud:

 • Kl. 13.00 Velkomst  
 • Kl. 13.10: Tale: Arzoo Rafiqi fra Integrationsrådet
 • Kl. 13.20: Folkedans: Dabki fra Alaudi gruppe
 • Kl. 13.35: Cirkus Tværs   
 • Kl. 13.40: Grundlovstale: Jens Joel, medlem af Folketinget for Socialdemokraterne og beboer i Gellerupparken
 • Kl. 13.55: Ungebyrådet i Aarhus: Ungdommens grundlovstale  
 • Kl. 14.15: Grundlovs stafetløb med Fritidspatruljen. Tilmelding er ikke nødvendig. Bare mød op ved kaninlegepladsen. For børn op til 12 år. Der vil være præmier til dem der kan løse opgaverne rigtigt og hurtigst.)
 • Kl. 14.20: Gellerup Fællesråd laver "Gellerup Stemmer"-konkurrencen: Gæt stemmeprocenten i GLOBUS1
 • Kl. 14.30: Koncert med Aedoun  
 • Kl. 15.00: Bydelsmødrene laver quiz bod
 • Kl. 15.15: Tale: Borgmester Jacob Bundsgaard
 • Kl. 15.30: Tale: Forsvarsminister Nicolai Wammen

Vi slutter med musik med ”Horn of Africa”
Grundlovsfesten er arrangeret af en lang række lokale foreninger og aktører med støtte fra Samvirket i Gellerup og Toveshøj, Gellerup Fællesråd, afdelingsbestyrelseren i de to afdelinger og Gellerup Sekretariatet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.