En solrig torsdag eftermiddag fik Gellerup fornemt besøg af integrationsminister Manu Sareen og et større opbud af politiske følgesvende. Det startede på Gellerup Museum og sluttede, som det sig hør og bør, med en shawarma i Bazar Vest.
Undervejs blev ministeren guidet af stærke, lokale kræfter, der fortalte om hver deres ansvarsområder i Gellerup og Toveshøj.

På Gellerups eget lille lokalhistoriske museum bød museumsinspektør Anne Katrine Rasmussen på kaffe, mens hun fortalte Gellerupparkens historie i korte træk. Hun blev suppleret af ministerens partifælle, rådmand og beboer i Gellerup Rabih Azad-Ahmad, der blandt andet talte om helhedsplanen og det, at Gellerupparken bliver åbnet mod omverdenen:

”På den anden side af ringvejen bor vikinge-danskerne i stort tal. Herovre er det omvendt. Nu åbner vi områderne op for hinanden, så alle kan få glæde af den fælles indsats der bliver gjort herude.”

Hjerte og styrke
Da kaffen var drukket, var det blevet tid til en gåtur rundt i området. Engin Erkus var dagens bydelsguide og kunne blandt andet fortælle om monumentet kaldet ”Gellerups Hjerte”, som deltagerne kom forbi undervejs:

”Vi kalder stedet her for Gellerups Hjerte, fordi det ligger midt i Gellerupparken. Det er hér alle folk mødes om sommeren. De kommer forbi, hilser på hinanden og spiser deres mad udendørs. Der sker rigtig mange ting her, og så kan man virkelig mærke hvor mange og hvor forskellige vi er på den fede måde,” forklarede Engin Erkus.
Han fik også lejlighed til at vise sit eget projekt, styrketræningsbanen Ghetto Workout Gellerup, frem for ministeren og hans følge.
Guide til den håndholdte indsats
Med på turen var også Senay Arikan Tanis fra Get2Job, der står for at finde arbejde til mange af områdets unge, og dermed give dem et meningsfuldt alternativ til kedsomhed, hærværk og småkriminalitet.

”Det er en meget håndholdt indsats, som vi kalder det. 40 procent af de unge herude har ikke tilknytning til arbejdsmarkedet, så vi har masser at lave. Al erfaring viser, at noget at det, der for alvor kan være med til at forebygge radikalisering, er at have et fast arbejde at stå op til; at der er nogen, der forventer noget af én og forpligter én til at tage sig sammen. Hvis forældrene af den ene eller den anden grund ikke kan løfte den indsats, må vi gøre det; det er en del af vores indsats også,” forklarede Senay og kom med flere eksempler på, hvordan Get2Job har hjulpet unge i gang.
Se facebooksiden Get2Job, hvor du også kan se en video med ministeren, der udtaler sig om fritidsjobs.

Spadsereturen endte ”Hos Bilal” i Bazar Vest, hvor Manu Sareen blev budt på shawarma. Efter at have forholdt sig forholdsvis tavs det meste af turen, hvor han lyttede langt mere end han selv talte, havde han dog ros til overs for den lokale kogekunst.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.