”Klokken er mange – og du er taget til fange!,” lyder det fra betjenten Gitte, når Tovshøjskolens børn på skift råber: ”Jeg har stjålet, jeg har stjålet!”, og får hendes rigtige politi-håndjern på. En enkelt skal efterfølgende lige sikre sig, at det nu er den autentiske oplevelse han har fået og spørger: ”Er du virkelig rigtig politi?”

Når den lokale politibetjent Gitte går rundt på Tovshøjskolen, bliver hun bombarderet med spørgsmål fra en masse nysgerrige børn. Det er tydeligt, at børnene kender Gitte – og omvendt. ”Betjent Gitte” – som børnene på skolen kalder hende – har efterhånden et indgående kendskab til eleverne.

Som gellerup.nu tidligere har skrevet om, får Tovshøjskolen jævnligt besøg af politiet. Indsatsen ”Din Betjent” er et samarbejde mellem lokale skoler og politiet, som skal øge politiets synlighed og gøre børnene mere trygge og oplyste om samfundets regler og love.
”Har du skudt nogen?”
”Det er så hyggeligt at møde børnene, og de har altid en masse gode spørgsmål,” siger Gitte glad og fortsætter:

”Når børnene har frikvarter går vi rundt på skolens gange og snakker med børnene. Nogle børn spørger hvad der er sket siden jeg er på skolen, hvorefter jeg siger til dem, at der ikke er sket noget – jeg kommer bare forbi og snakker.”

”Men jeg gør meget ud af at nedtone det vilde i politiets arbejde. Nogle gange bliver jeg spurgt om jeg har lavet nogle vilde anholdelser eller skudt nogen – og der må jeg jo sige ”nej heldigvis”. Så tager vi en snak om hvor fredeligt der er i Danmark, og at der ikke er behov for at bruge pistolen. Det er vigtigt at fortælle dem,” påpeger Gitte.

Da vi følger hende rundt på skolen, er børnene i et af legeområderne pudsigt nok i gang med at lege politi-lege:

”Er det splatterkugler i din pistol?,” spørger en dreng. Da drengen fortæller, at han nogle gange selv går rundt med en splatterpistol, tager de en snak om, hvordan folk kan blive bange, når en stor dreng som ham går rundt med en pistol. For det kan være svært at se, om det er legetøj eller en rigtig pistol.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.