Nanna Sadik, 26, er den nye koordinator for ForeningsMentor i Gellerup, og hun har netop afløst Sofie Kornum i jobbet på Det Boligsociale Sekretariat. Hun kender Gellerup ud og ind, da hun har boet her siden sit 13. år. Nu bor hun i Åbyhøj.
Som koordinator skal Nanna Sadik både skaffe frivillige mentorer og varetage ansvaret for, at børn i skolealderen kommer godt ind i fritidslivet.
Foden indenfor et fællesskab
”Børn i den alder har godt af at lære at begå sig i fritidslivet. Foreninger er adgangsbillet til at begå sig godt i samfundet. Når man har fået en fod indenfor i et fællesskab og lærer traditioner og kulturer, så får man nogle gode resurser med sig, som kan bruge i livet,” siger Nanna.
Nanna skaffer mentorer blandt andet via opslag på frivilligjob.dk, og kontakten til børnene foregår oftest via lærere på de lokale skoler, som kan fortælle om en elev, der har lyst til at komme ind i en aktivitet, men ikke ved hvordan.
Forældrene får den aktive rolle
”Jeg snakker med læreren og med barnets forældre, som senere skal have den aktive rolle i forbindelse med barnets fritid og sende barnet afsted til fritidsaktiviteter. Dernæst finder jeg en frivillig mentor, som skal være barnets guide ind i en fritidsaktivitet og som hjælper med det praktiske omkring tilmelding, betaling og så videre. Mentoren følger også med de første gange, hvorefter barnets forældre overtager rollen,” fortæller Nanna Sadik.
Hun er på Det Boligsociale Sekretariat hver tirsdag, men kontaktes også af lærere og frivillige på andre tidspunkter af ugen.
Tidligere hed det ForeningsGuiderne i Gellerup, men da det i resten af Aarhus hedder ForeningsMentor, har man for klarhedens skyld taget dette navn.
Nanna Sadik kan kontaktes på nasa@bbbo.dk
ForeningsMentor er i Gellerup er samarbejdsprojekt mellem Det Boligsociale Sekretariat, Aarhus Kommune og Frivillignet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.