På afdelingsmødet i Gellerup sprang en mindre bombe – en af de positive:

”Gellerup vil vokse i de kommende år, så børnetallet stiger igen. Derfor skal vi have en ny skole.” Sagt af Brabrand Boligforenings formand, Keld Albrechtsen.

Forslaget kommer fra boligforeningens adhoc-udvalg, som består af repræsentanter for foreningsbestyrelsen og for de to afdelingsbestyrelser.

”Vi har foreslået dette til kommunen, og den er positiv. Det betyder ikke, at forslaget er godkendt, men det er heller ikke afvist. Nu har vi taget fat på diskussionen, for vi er enige med kommunen om, at der er behov,” sagde han på afdelingsmødet.

Forslaget går foreløbig på en placering ved Lottesvejs udmunding i Hejredalsvej.

Kan være flere steder

Gellerup.nu har fået Keld Albrechtsen til at uddybe, og han forklarer, at forslaget er rejst over for Gellerupsekretariatet og borgmesterafdelingen:

”Altså, placeringen er kun et forslag, og vi ved jo ikke endnu, om der er plads dér. Det kan også være et andet sted i Gellerupparken. Men det vigtige er, at der inde i Gellerup vil blive bygget nye boliger, blandt andet oven på blokkene og imellem blokkene. Fortætningen vil betyde, at børnetallet, som lige nu falder, det vil stige igen.”

”Hvorfor ikke pege på Tovshøjskolen, hvor der vel er plads nok?”

”Det er jo et gammelt ønske fra Gellerupparken, fra da Nordgårdskolen lukkede, at Gellerupparken på et tidspunkt skal have sin egen skole igen. Nu er tiderne til at tage det op, når vi kan se, at børnetallet vil stige igen. Da vi i helhedsplanen arbejder meget med kvartersdannelser, er det et naturligt ønske fra Gellerupparken.”

Måske ændret skoledistrikt

Keld Albrechtsen peger på, at en ny skole kan jo have et skoledistrikt hen over grænserne, blandt andet ind i Hejredalskvarteret. Man skal undgå at se Gellerup og Toveshøj som lukkede områder med egne skoledistrikter, understreger han.

Størrelse og årstal på skolen er for tidligt at tale om endnu. Der er meget, der skal planlægges og diskuteres endnu.

”Men der skal heller ikke gå for lang tid. Vi regner med, at Gellerup er kommet igennem renoveringen og fortætningen om syv-otte år, og på det tidspunkt vil børnetallet være øget,” siger boligforeningens formand.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.