Foreningernes Hus i Gellerup syder af liv hver dag – og ikke mindst i weekenderne. Så meget syder det, at naboer føler sig generet af larm fra husets arrangementer.
Huset må bruges til foreningsaktiviter og kulturelle arrangementer, men ikke til private fester som for eksempel bryllupper. Men det er en ret offentlig hemmelighed, at det alligevel sker.
Problemet blev taget op på afdelingsmødet i tirsdags, da flere beboere på Gudrunsvej 2 beklagede sig over støj fra Foreningernes Hus, og at der også holdes private fester.
Walid Mahmoud fra samme opgang bekræftede den første spørger og sagde, at hans familie oplever det samme problem, og at der nogle gange festes til kl. 3 om natten:
Shoot the messenger
”Vi har gjort alt muligt – sendt SMSer, skrevet til afdelingsbestyrelse, varmemester og husets leder. Og bagefter er det mig, som bliver skældt ud og bliver kaldt racist, fordi det var et somalisk arrangement, jeg klagede over! Men det har intet med racisme eller med somaliere at gøre – jeg mener bare, at regler skal overholdes,” sagde Walid Mahmoud.
Aftenens ordstyrer, boligforeningsformand Keld Albrechtsen, sagde, at man skal klage til administrationen i boligforeningen. Afdelingsbestyrelsen / husrådet fastsætter reglerne, men det er administrationen, der skal behandle klager.
”Jeg vil opfordre afdelingsbestyrelsen – som er øverste ansvarlige for huset – sammen med husrådet til at diskutere regler for benyttelse af huset, eventuelt, om private fester skal tillades. Der bør være underskrevne kontrakter om sluttidspunkter, støj og så videre,” sagde han.
Ja til kontrakter
Abdinasir Jama fra afdelingsbestyrelsen bor også i den øverste blok på Gudrunsvej og kunne bekræfte, at der ind imellem høres larm fra Foreningernes Hus.
”Jeg har også børn, der skal sove, og der er mange, der holder arrangementer i huset. Jeg sidder også i husrådet, hvor vi har diskuteret, om vi skal tillade private fester for at tjene penge til huset. Men flertallet besluttede, at det vil vi ikke – netop for ikke at få for meget larm. Til gengæld siger jeg ja til kontrakter, hvor der skal være konsekvenser for overtrædelse. Det tager jeg med tilbage til husrådet,” lovede Abdinasir Jama.
gellerup.nu erfarer, at der allerede i dag underskrives kontrakter før brug af huset, men de kan åbenbart gøres lidt skrappere.
Foreningernes Hus’ leder Per Thomsen, har ingen kommentarer til sagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.