Siden tidernes morgen har Toveshøjs og Gellerups beboere og deres gæster kunnet komme forbi kødgryderne i Tousgårdsladen flere gange om ugen for at nyde varieret, hjemmelavet mad. Ofte fra køkkener, der afspejler de mere end 80 forskellige nationaliteter, der bor i området. Men fra 1. oktober er det slut.

”Det er penge ud af vinduet”. Så kort forklarer beboerhuset Tousgaardsladens
nye formand, Lonnie Hedegaard, beslutningen om at lukke Ladens traditionsrige folkekøkken ved udgangen af september. ”Til slut kom der kun to mennesker. Det kan vi ikke få til at give overskud. Og deltagerantallet er faldet i lang tid. Før kunne vi samle 15-20 beboere til fællesmåltidet, men sådan er det ikke længere. Folkekøkkenet er åbenbart ikke det, der er brug for lige nu,” lyder det fra formanden.
Lonnie Hedegaard håber på, at folkekøkkenet kan genåbne en gang. Men det kræver en indsats fra beboerne selv, mener hun:
”Folk skal begynde at bruge Laden igen. Hvis beboerne ikke er til stede og der ikke er så mange aktiviteter, så vil de vågne op en dag og opdage, at deres fælleshus også er forsvundet. Hvilket selvfølgelig ikke er meningen.
Tirsdag og torsdag formiddag er der for eksempel formiddagskaffe med rundstykker i Laden, og det er rigtig hyggeligt samvær,”  slutter Lonnie Hedegaard.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.