I helt gamle dage holdt man rejsegilde for at formilde ånderne. Taget blev fyldt med planter, der indeholdt gode ånder – og disse skulle give kræfter til, at huset blev sikkert at bo i.
Derfor ingen rejsegilde uden en krans eller to på taget. Glemmer bygherren at holde rejsegilde, hævner håndværkerne sig ved at hænge en "død murer" op på en stang. Det kunne være en dukke, lavet af cementsække.
Kransene var naturligvis på plads mandag ved rejsegildet for det nye børnehus i Gellerup. Børn- og Ungerådmand Bünyamin Simsek sørgede som formel bygherre da også for en lille festlighed – og han understregede, at det var også var for at fejre, at håndværkerne gør et godt arbejde.
Både ånder og håndværkere var dermed formildet, og huset vil få gode kræfter til at huse de 190 børn samt sundhedsplejen. De rykker ind i maj 2016 – helt efter tidsplanen, siger projektleder Dorte Alber.
Glad for, at vi bygger op
Simsek nævnte, at det nye dagtilbud er et vigtigt skridt i Helhedsplanen, som handler meget om at skabe gode rammer for de mennesker, der bor der. Dagtilbuddet er det første konkrete byggeri i Helhedsplanen.
"Jeg er glad for, at vi bygger op i en tid, hvor andet brydes ned," sagde han.
Carsten Gjørtz fra GPP Arkitekter – totalrådgiver på projektet, var også svært tilfreds:
"Ja, det er det første byggeri i helhedsplanen, vi står bag, men jeg håber bestemt ikke, at det er det sidste. Her er et rigtigt godt arbejdsklima for at arbejde sammen. Jeg er også glad for, at der ikke kun er fokus på byggerier på havnen, men også på denne side af byen."
Og så var der ellers fyldte pandekager – nok til at formilde alle, der var til stede.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.