17-25-årige uden ungdomsuddannelse kan på Virksomhedsskolen få afklaret, om de vil være struktører (det, der i gamle dage hed jord-og betonarbejdere) eller tage andre byggefaglige uddannelser. Vi har talt med en af skolens elever.
En onsdag eftermiddag i september tager Gellerup.nu på besøg på byggepladsen ved det, der skal være en ny Børneby. Vi modtages af Mohammad Omar Hassan på 17 år, der bor i Gellerup og er i Virksomhedsskole-forløb. Mohammad er gået ud af 10. klasse og er glad for sit nuværende virke.
"Det er sgu dejligt at være her og prøve noget nyt,” forklarer Mohammad. Hans drøm er at blive struktør, men det er ikke en drøm, han altid har haft. Det er kommet på det seneste. Han kan lide arbejdspladsen hos murerfirma Juel Ditlefsen & Nielsen A/S.

”Folk er gode ved hinanden og behandler hinanden ordentligt,” siger han og fortæller, at han lærer det, han vil, og samtidig føler, at han gennemgår en personlig modningsproces.

I sin fritid kommer Mohammad en del i Ungdomsklubben og spiller fodbold med vennerne. Hans venner bakker ham op omkring hans forløb i Virksomhedsskolen.
Noget for dig?
Virksomhedsskolen er målrettet unge, der har brug for en afklaring i deres uddannelsesmål. Der er isoleret set ikke tale om en egentlig uddannelse, men et forløb, der skal hjælpe med personlig afklaring.

Der udarbejdes en uddannelsesplan i samarbejde med en vejleder, og i uddannelsesplanen indgår også fagene dansk og matematik, der er målrettet Teknisk Skole. Der tages hensyn til personlige forhold. Er du for eksempel ordblind, sættes der fokus på at støtte dig på dette felt.

I Virksomhedsskolen trænes du i samarbejde og værdier som ansvarlighed i forbindelse med beslutninger og mødestabilitet. Men også i ligeværd. Din faglærer og du spiser sammen med det ”rigtige” team og er med til de samme møder som dem.

FAKTA
Du får Produktionsskolens ydelse for 32, 5 timer om ugen. Virksomhedsskolen i Gellerup er en afdeling i Den byggefaglige Virksomhedsskole i Aarhus. Der er to andre afdelinger i DNU i Skejby og på Aarhus Havn. Der er to UU-vejledere, og du kan eksempelvis kontakte UU-vejleder Ghassan Hassoun på ghha@bbbo.dk / tlf. 2336 1007.
Læs mere om Virksomhedsskolen på www.uu-aarhus.dk – følg links til Virksomhedsskoler. Eller gå til Facebooksiden ’Virksomhedsskolen-i- Gellerup’.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.