Klaus Hvegholm Møller er ny vicepolitikommissær hos Lokalpolitiet i Aarhus Vest, og han deltog i Samvirkets kvartalsmøde, mens politikommissær Jens Espensen var på ferie.
Han søgte stillingen i Gellerup efter mange års erfaring med politiarbejde i blandt andet Skanderborg og Østjyllands Alarmcentral 112.
”Dette er noget helt andet – her i Vest er man tættere på samarbejdspartnere og borgere, og man møder hinanden i øjenhøjde,” sagde han.
Han deltog i øvrigt for at fortælle lidt om ”temperaturen” i Gellerup, set fra politiets side. Overordnet går kriminaliteten markant nedad, men den er ikke væk:
”Vi er bekymret for en mindre gruppe på måske 25 personer. Vi har fokus på deres gøren og laden, og der bliver blandt andet kørt for stærkt, og de ryger en del hash. Vi ser efter, at det ikke eskalerer.”
Klaus Møller havde kigget lidt i statistikken og nævnte, at der i 2015 og indtil dato er skrevet rapporter på 72 køretøjer – biler, knallerter og andre motoriserede køretøjer. Det er mange – men han understregede, at tallene også dækker Bispehaven.
”Der er også en del indbrud på byggepladser – de ansatte oplever, at nogle bryder ind igen og igen. Men her må jeg igen rose vore samarbejdspartnere og borgerne, for de er gode til at ringe til os, så vi hurtigt kan være på stedet. I Gellerup er man ikke bange for at ringe – det er den måde, vi skal arbejde sammen på.”
Præventiv buske-beskæring
Vicepolitikommissæren kom lidt ind på steder, hvor der foregår ”visse aktiviteter”, eksempelvis i vildnisset ved den gamle tennisbane mellem fodboldbanen og den tværgående sti. Her var bevoksningen helt groet sammen.
Her er der foretaget en ”kriminalpræventiv beskæring”.
”Og så stopper det straks, det der sker på de skjulte steder,” sagde Klaus Møller.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.