Det har vist sig, at kommunens kontorbyggeri ikke lægger beslag på hele det areal, som var med i konkurrencen, som blev afgjort onsdag. Arkitema, hvis konsortium vandt konkurrencen, levnede faktisk et stort hjørne, som kan bruges til noget andet.
"Noget andet" vil betyde blandet bolig og erhverv. Det siger kommunens projektleder på byggeriet, Bente Damsgaard Sejersen, til gellerup.nu
"I lokalplanen vil det blive udlagt til blandt bolig/erhverv. Brabrand Boligforening ejer jorden, og både den og vi regner med, at det bliver et privat byggeri," tilføjer hun.
Boligforeningen ejer indtil videre hele jordstykket, hvor de to nedrevne blokke på Bentesvej lån, og hvor der skal bygges 1000 arbejdspladser og et parkeringshus. I konkurrencen kunne arkitekterne selv bestemme, om de i deres forslag ville bruge hele arealet eller mindre.
"Vinderne har valgt at fortætte byggeriet, så det får mere "by-form". Det levner så et stykke jord, som boligforeningen så beholder," siger Bente Sejersen.
P-hus med åben facade
Vinderne har også valgt at bygge et selvstændigt parkeringshus til de ansattes biler. Det får åbne facader på alle etager.
"Det måtte ikke være et kedeligt betonhus, og vinderen har gjort det hele åbent. Vi har også haft Det Kriminalpræventive Råd med, og vi har givet deres råd videre til konkurrence-deltagerne. Et af rådene var at gøre byggeriet åbent."
Højhus på syv etager
Bente Damsgaard Jensen oplyser, at nu skal byrådet formelt vedtage byggeriet, nemlig i november. Så skal lokalplanforslaget udarbejdes med de foreslåede bygninger. Selve kontorbyggeriet bliver på syv etager og er derfor omfattet af kommunens højhuspolitik. Husets skyggevirkning, vindpåvirkning og andet skal derfor også vurderes, og det vil tage lidt længere tid end for lavere bygninger.
"Vi ved kun, at byggeriet er planlagt til at stå færdigt i december 2018, men hvor lang tid der går med lokalplan og projektering, kan vi ikke sige," oplyser projektlederen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.