Sabriin Mohamed fra Toveshøj er i denne uge på udvekslingsophold i Houten nær Utrecht i Holland i fire dage. Til sammen er fyrre elever fra to 8.-klasser med bus mandag og retur torsdag aften. De bor privat. Opholdet er en del af noget projektarbejde. Og de hollandske elever kommer på besøg i Aarhus til april 2016.

Hverdagens skoleliv i 8. klasse
Sabriin Mohamed er 14, snart 15, år og hun bor i Toveshøj. Hun går i 8.-klasse på den internationale linje på N.J. Fjordsgades skole. Og hun taler dansk, engelsk, somalisk og lidt tysk.
Hver dag tager hun og to veninder med bus til N. J. Fjordsgades skole inde på Frederiksbjerg. Transporttiden bruger de bl.a. på at læse i en app på telefonen. Hun fortæller også, at en af venindernes forældre har bil og ofte henter dem, når der er sociale arrangementer på skolen. Så transporttiden betyder ikke så meget i hverdagen.
Ud over skolen er Sabriin også ildsjæl i Gellerup, da hun blandt andet er startet som Ung Reporter for Gellerup.nu.

Skal klare sig på engelsk
Om udvekslingsopholdet siger Sabriin, at det er noget, man skal på hendes skole. Hun skal bo hos en værtsfamilie, som har valgt hende, men som hun ikke kender. Det er første gang hun skal klare sig på engelsk, og hun glæder sig. Og hun har skrevet sammen med værtsfamilien inden turen. Til april 2016 kommer værtsfamiliens datter på udveksling i Aarhus, hvor hun skal bo hos Sabriin i Toveshøj.

Det skal de opleve
Inden opholdet har Sabriin sat sig ind i skolens opbygning i Holland. Eleverne starter to år tidligere, og går i folkeskole til 8. klasse. Derefter går de fire år i gymnasiet.
Skoleklassen fra Aarhus skal mødes med elever i 8. klasse. Men i Houten skal de ikke gå i almindelig skole hver dag. En dag skal de cykle ca. 12 km til Utrecht og retur. En anden dag skal de til Amsterdam sammen med de hollandske skoleelever. I Amsterdam bliver eleverne inddelt i tre grupper. En gruppe skal se Anne Frank-museet, en anden skal shoppe og en tredje skal på et museum.
"Men vi må ikke selv vælge, hvad vi gerne vil," lyder det fra Sabriin.

Når de kommer hjem skal de bruge oplevelserne i Holland til nogle opgaver i Danmark.

Links:
Sabriin Mohamed, Ung reporter
N.J. Fjordsgades skole om skolerejser
Anne Frank-museet

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.