MusikUnik på Tovshøjskolen er med til at forme elevernes fremtidsdrømme. Men det er også et værktøj til at skabe noget nyt, en helt håndgribelig fritidsbeskæftigelse. Vi tager en snak med tre piger, der ikke bare har lært at spille musik, men også skriver deres egne sange – og drømmer om at komme til MGP, Melodi Grand Prix for børn.

Alaa Omar Mirza, Hajer Hadyen Iktyhar og Bedur Rehda på 10 år er elever på Tovshøjskolen. De har været med i MusikUnik som fløjtespillere fra 0. klasse, som var projektets start. Alaa siger: ”Det gode ved MusikUnik er, at man øver sig og blive bedre. Og når man gør noget for dem, så gør de noget for en.ʺ
Hun uddyber, at man kommer på mange ture, også til Tivoli i København, hvor man spiller. Tivoli-turen på Musikskolernes Dag er en stor oplevelse. Og deres lærer Bjørg Lindvang fra Århus Musikskole fortæller, at de snakker om turen næsten hver gang, der er undervisning.

Skriver egne sange
Udover fløjtespillet synger og skriver MusikUnik-børnene sange derhjemme. Til at skrive og spille musikken til sangen bruger de en iPad-guitar. På iPad udvælger de akkorder til deres sang, og så kan de afpille melodien uden at lære en masse greb på guitaren.
Alaa har skrevet flere sange. Hajer skriver på en sang, som hedder ”Ikke for altidʺ, og hun laver teksten på både dansk og engelsk. Bedur arbejder med sang, som har titlen ”Whateverʺ.

Drømmer om MGP
Alle tre har planer om en karriere inden for musik. De vil gerne deltage i MGP for børn. Og deres forældre bakker op, så længe børnene sørger for at gøre alle de andre pligter, de har.

At pigerne er så vant til at spille for et publikum, er ikke tilfældigt. De har erfaringen. MusikUnik-børnene har bl.a. spillet sammen med Århus Symfoniorkester og sammen med Sigurd Barret. De har endda spillet for Dronningen på Aarhus Rådhus på hendes 75-års fødselsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.