Efter at have stået i mudder, har de nu fået ny placering ved svømmehallen.

De mobile bede har stået udenfor Yggdrasil i ca. tre år. Der har været mange mennesker omkring. Den tidligere forsvarsminister Nicolai Wammen har også været forbi, og områdets børn har hjulpet med at passe bedene. I sommer blev de brugt som dekoration, da caféen Gellerup – Berlin Summer ’15 blev flittigt brugt.

De sidste par måneder har bedene til gengæld stået et lidt ubelejligt sted, da de har stået på en sti, der fører væk fra svømmehallen. Elin Kyhl Svendsen, der er projektleder i Verdenshaverne og ansvarlig for bedene forklarer, at grunden til, at bedene har stået der, er at da de skulle fjernes, sad traktoren fast i mudderet.
 
Nu er jorden derimod frossen og traktoren kan igen komme til at flytte dem. Det skete torsdag, da traktoren igen kom forbi og satte bedene på deres nye plads.

Arkitekttegnet halvcirkel
Elin viser den halvcirkel, hvor bedene står og forklarer, at Susanne Winther, tidligere ansat i Det Boligsociale Sekretariat, som er uddannet arkitekt, har tegnet det nye område. I halvcirklen skal der være en bålplads, med borde omkring. Her kan måske endda åbnes en café igen.
Det er så meningen, at alle beboerne kan bruge dem til sommer. Lige nu er det nok alligevel for koldt.

Til sommer går Elin og hendes medhjælpere også i gang med at plante nyt i bedene, som lige nu ser lidt sølle ud. Der er faktisk kun lidt grønt, der stadig stikker næsen frem. Hvis det går ligesom de andre somre, hvor bedene får masser af varme, sol og vand, bliver det meget farvestrålende og livligt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.