Sproghjælpen i Globus1 for voksne med indvandrerbaggrund, SprogGlobus, har nu eksisteret i et par år. Fra kun en enkelt åbningsdag hver uge er projektet lige så stille vokset til nu at have åbent to dage om ugen, fortæller Henrik Heinze, der er ny leder af det gratis tilbud.

”Tirsdag mellem klokken 11 og 13 kommer der typisk hjemmegående kvinder og enkelte mænd. Men om torsdagen fra klokken 16.30 til 18 er vi begyndt at få en række østeuropæere ind, som er på arbejde i dagtimerne. På den måde har vi fået en helt ny målgruppe, også mænd, og det er selvfølgelig rigtig godt,” forklarer Henrik, der selv underviser i SprogGlobus om tirsdagen.

Plads til flere
Henrik Heinze, der er pensioneret socialrådgiver, har dog stadig plads til flere nye brugere i det lyse, højloftede lokale i Globus1, som SprogGlobus låner et par gange om ugen. Og hvor det i starten primært var universitetsstuderende der fungerede som undervisere og samtalepartnere, er der også i dag en større variation blandt de frivillige.

Således er der i dag både unge og ældre blandt de frivillige sproglærere. Blandt dem er Jacob Taarnhøj, der til daglig optræder med stand-up comedy over hele landet:

”Jeg fandt SprogGlobus, da jeg søgte på nettet efter frivilligt arbejde. Jeg rejser meget rundt, så det passer mig rigtig godt, at jeg kan komme og gå her og bruge alt det, jeg har lært om at skabe kontakt med andre mennesker til at gøre andre bedre til dansk”, fortæller Jacob Taarnhøj, der har været frivillig i fire måneder – når han altså ikke lige optræder i Odense, Købehavn og Aalborg.

FAKTA: SPROGGLOBUS

Et gratis tilbud til alle, der gerne vil træne dansk og blive bedre til at tale, læse og skrive.

Foregår hver tirsdag kl. 13 – 15 og torsdag kl. 16.30 – 18 i Globus1

SprogGlobus drives af frivillige undervisere, der er organiseret under Dansk Flygtningehjælp.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.