De næste uger og måneder byder på et alsidigt program for dem, der vil opleve Gellerup og Toveshøj fra områdets bedste side, når mangfoldigheden står i flor og de kulturelle arrangementer springer ud som forårsblomster.

På Samvirkets årsmøde blev sløret løftet for nogle af de mange aktiviteter, beboere og nysgerrige besøgende kan se frem til i den kommende tid:

Gellerupscenen genopstår
Først ude er Gellerupscenen, som genopstår fra de døde og rejser sig fra betonstøvet i nye, flotte former og farver. Lørdag 6. februar klokken 15 inviterer multikunstneren Hans Krull beboerne med ind i den kreative proces, der skal forvandle den gamle foyer til et nyt, spændende rum. På facebook beskrives arrangementet sådan her:

” Fornyelsen af foyeren vil udspille sig i et workshopforløb med multikunstneren Hans Krull. Her vil formålet være, at skabe et rum, der byder velkommen på en ny måde, til alle de projekter, der skal foregå i forbindelse med scenen. Det bliver altså et farvel til foyeren, som den ser ud nu, og goddag, til et nyt, oplevelsesrigt rum, som skal blive en kunstinstallation i sig selv. Alle kan deltage.
Der kræves ingen specifik kunnen! Så synes du det er fedt, at bruge dine hænder og at være kreativ med andre – og vil du arbejde sammen med én af Aarhus’ mest farverige og toneangivende kunstnere – så kom til introduktionsmødet og hør mere!”

Du kan læse mere på facebook her.

Q Hus på kampdagen
Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts bliver også fejret i Gellerup. I år bliver dagen meget passende kædet sammen det nye kvindehus, Q Hus Gellerup, som holder stiftende generalforsamling i beboerhuset Yggdrasil denne dag. Det sker fra kl. 17 til 19.

Multikulturel Festival til fordel for Foreningernes Hus
Når det (forhåbentlig) er blevet lidt varmere i vejret og foråret er på vej, er det tid til Multikulturel Festival 10. april. Denne gang samles går overskuddet fra festen til at støtte den fortsatte drift af Foreningernes Hus. Der arbejdes blandt andet på at arrangere et cykel-sponsorløb i forbindelse med festen: Hvor forskellige virksomheder betaler et beløb for hver kilometer, som de tilmeldte deltagere cykler rundt i området. Mere information om festivalen følger senere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.