Drømmer du om et lille job, selvom du er tilkendt førtidspension? Så er muligheden der nu i Gellerup.

”Et skånejob er for alle på førtidspension. De har ret til at tage et skånejob og tjene lidt ekstra,” siger Keld Hvalsø Nedergaard.
Han er jobkonsulent i Projekt KLAP, som hjælper borgere i Gellerup med førtidspension med at skaffe skånejob. I Gellerup er 38,2 % på førtidspension i forhold til 6,2 % i hele landet.

Ikke alle ved, at dette er en mulighed. Derfor vil Keld Hvalsø Nedergaard gerne udbrede ordningen mere. I et skånejob betaler arbejdsgiveren lønnen, men får et tilskud fra kommunen. Og så skal virksomheden tage nogle særlige hensyn til den person, som de ansætter, også timetallet. Det mest almindelige er 3, 4, 5 timer og op til 20 timer om ugen.

Få råd i Livsværkstederne
Keld sidder klar i Livsværkstederne (etagen over Føtex) hver anden mandag fra kl. 13-15. Man forpligter sig ikke til noget ved at tale med Keld. Men du kan måske få et lille skub i den rigtige retning af, hvad du kunne ønske dig af beskæftigelse. Keld står for alt det praktiske med at kontakte en mulig arbejdsgiver.

Mange forskellige job
En ung fyr fik et job som ved flaskeautomaten i Føtex. En anden er blevet glad for et job hos bageren i Storcenter Nord. En kvinde ville gerne skrive, og Keld havde kontakten til et pressebureau. Det var drømmen for hende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.