TV2-dokumentaren "Bag Sløret" har ikke kun givet rystelser i det muslimske miljø. Byrådet i Aarhus har været igennem mange debatter, som betød, at moske-planerne på Bautavej blev skrinlagt, og moskeforeningen blev tvunget til at reorganisere sig.
Men dønningerne er ikke ovre. To forslag fra to partier tager fat i emner, som de kunne have taget fat i for år tilbage, men gør det først nu som reaktion på tv-udsendelserne:

  • Kønsopdelt svømning
  • ikke-jobparate kvinder, der modtager kontanthjælp.

De to sager skal diskuteres på næste byrådsmøde på onsdag den 11. maj.
Kønsopdelt svømning
Venstre har nu "opdaget", at der i en del år har været kvindesvømning i Gellerupbadet, og at mænd ikke må gå til kvindesvømning. Sag 10 på byrådets dagsorden hedder:
Venstre i Aarhus Kommune ønsker et opgør mod kønsopdelt svømning i kommunens svømmehaller, som det f. eks. er tilfældet i Gellerupbadet. Udover det ønskes der en undersøgelse af omfanget for denne type aktiviteter i kommunen. 
I Venstres begrundelse hedder det blandt andet:
"I Aarhus har vi en enorm udfordring i at gøre op med parallelsamfundet i vestbyen. Derfor skal det være slut med at tage et misforstået hensyn til etniske kvinder."
Ikke-jobparate kvinder
Liberal Alliance har også fat i en sag, der går år tilbage, men som ingen har reageret på før nu: nemlig det forhold, at i Gellerup er mange kvinder uden for arbejdsmarkedet:
Byrådet pålægger Rådmanden for det ansvarlige område at fremlægge et oplæg og plan til  gennemgang af sager fra ikke job-klare kvinder på kontanthjælp for at vurdere og genoverveje, om lægen skal kontaktes for at lave en fornyet helbredsundersøgelse.  
Partiet skriver som baggrund:
"Senest er der i TV2-dokumentaren også rejst spørgsmål om årsagen til dette. Andre kommuner er begyndt at tage fat omkring disse udfordringer ved at gennemgå sager, hvor man kan se, at der er udfordringer, og det skal vi også i Aarhus Kommune.  

Hvis vi er seriøse omkring bekæmpelsen af social tvang og religiøs undertrykkelse, så skylder vi disse mennesker, at vi tager fat omkring problemer og bruger den nødvendige tid og ressourcer for at hjælpe disse mennesker videre."    
Støtte til Kvindehus?
Endnu en "etnisk" sag er på dagsordenen, selv om den ikke er knyttet op på TV2-dokumentaren: S, SF, Enhedslisten og De Radikale foreslår at give Kvindehuset i Viby det driftstilskud på 750.000 kr., fordelt over fire år, fordi huset lige nu ingen daglig leder har og har brug for det.
Der er dermed flertal for forslaget, men Camila Fabricius (S) kan på sin Facebook-væg ikke lade være med at drille lidt:
Hvis Venstre m.fl. mener noget med at gøre op med parallelsamfundet, bør de stemme for dette forslag, fordi Kvindehuset er stedet, hvor kvinder mødes på tværs og oplever integration i praksis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.