Persiennerne er rullet ned for vinduerne, og der er ikke en mand i syne. Det er tirsdag aften og tid til kvindesvømning i Gellerupbadet.

Pigerne undervises først og inddeles efter niveau. På kanten sidder Sawssan Tahe og kigger på sin datter og niece, Maha på syv år og Baraa på otte år.
”I starten var min datter lidt utryg ved vandet, men nu vil hun virkelig gerne,” fortæller Sawssan Tahe og peger sin datter ud i gruppen af piger, der står og griner ovre ved det dybe bassin. ”Det er hende i den røde badedragt og med røde vinger,” sige Sawssan Tahe.

Der er ikke noget krav til, hvordan badetøjet skal se ud. Der er både kvinder i bikini og badedragter, og nogle er iført T-shirts og bukser, der går ned til under knæene.
Efter 45 minutter er det kvindernes tur til undervisning. Kvinderne er delt op i to hold, efter hvad tid der passer dem bedste, og efter niveau.
I det ene bassin holder træneren på skift godt fast i kvindernes hænder, imens de lader hovedet glide ned under vandet. Andre træner, hvordan benene skal være i brystsvømning, og en tredje gruppe øver hovedspring. Samtidig leger pigerne i det varme bassin. Der sprøjtes med vand, kastes med en lyserød bold og sejles rundt på en gul, rund plade.

”Det er den bedste dag i måneden”
Det er ikke kun for motionens skyld, kvinderne er her. ”Det sociale samvær er især vigtigt,” siger Nimet Ashlan, der har gået til kvindesvømning i lidt over et år. Hun er stadig i gang med at lære, men hun kan godt svømme lidt. ”Takket være kvindesvømning,” siger Nimet Ashlan med et smil.

Sidste tirsdag i måneden hygger kvinderne efter svømning. Sidste gang spiste de grovboller, som nogle af kvinderne selv havde bagt, og nød frugt sponsoreret af Bazaren. ”Det er den bedste dag i måneden,” siger søskendeparret Hamdi og Khadija Ahmed. Her hygger de og lærer hinanden endnu bedre at kende.

30 tilmeldte på hvert hold
Der er også åbent for kvindesvømning om onsdagen og lørdagen. Men her har livredderne ikke mulighed for at lære kvinderne at svømme. Det kan de så til kvindesvømning om tirsdagen, hvor der er 30 tilmeldte til hver af de tre hold.

Inge Berg Madsen fra AGF er tovholder for kvindesvømningen, og man kan mærke, hun brænder for det.
”Mange har ikke været i vandet før, og det føles fedt som træner at opleve udviklingen. De små sejre er vigtige,” siger Inge Berg Madsen og glæder sig over, at de mange kvinder og piger indtager Gellerupbadet hver tirsdag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.