En gruppe spejdere fra Ramallah-Spejderne i Gellerup rejser i morgen, fredag d. 27. maj, på en uges ophold i Ramallah, Palæstina.
Her skal de besøge spejderne i Sareyyet Ramallah – First Ramallah group, som var på besøg i Aarhus i oktober 2015. Ni spejdere og to ledere tager afsted fra Aarhus.

De gensidige besøg er et led i demokrati-projektet ”Empowerment of Palestinian youth through scout activities”, som er støttet af Demena Puljen under Mellemfolkeligt Samvirke, med midler fra Det Danske Udenrigsministeriums Arabiske Initiativ.
Projektet er desuden et led i bestræbelserne på at etablere samarbejde og venskab mellem Aarhus og Ramallah.

Spejderaktiviteterne er musiske, nemlig spil på tromme og sækkepibe, sådan som det blev demonstreret med et forrygende optog ned ad Strøget i Aarhus i oktober 2015. Det var med festlig sækkepibe- og trommemusik leveret i fællesskab af spejderne fra Aarhus og Ramallah.

Både piber og trommer
Som et led i projektet får Ramallah Spejderne i Gellerup opbygget og udviklet deres eget sækkepibe- og trommeorkester, hvilket foregår i tæt samarbejde med Aarhus Musikskole.

På rejsen til Ramallah fokuseres der på demokrati og medborgerskab, ligesom ved besøget i Aarhus i oktober.

”Vi glæder os rigtigt meget til genbesøget hos spejderne i Palæstina. Deres besøg i Gellerup var til kæmpestor inspiration for vores spejdere, og det gav et meget stort løft til opbygningen af vores eget sækkepibe- og trommeorkester. Vi stiler mod, at Ramallah Spejdernes orkester kan deltage aktivt i 2017 festlighederne i Aarhus,” siger Walid Mahmoud, leder af Ramallah Spejderne i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.