På søndag den 5. juni fejrer Gellerup Kirke 40 års fødselsdag. Kirken inviterer hele Gellerup, gamle og nye venner og folk med vidt forskellig etnisk, religiøs og kulturel baggrund, som kirken er i kontakt med i dagligdagen. Samme dag er det grundlovsdag. Derfor slår kirken festlighederne sammen med Gellerup/ Toveshøjs traditionsrige grundlovsfest og gør det til én stor fest!
Kjeld Stubbe har sunget i kirkens kor helt siden starten. I begyndelsen som vikar. Adspurgt om, hvad der er særligt ved Gellerup Kirke, siger han: ”Ja, det er jo især det, at de som sagde, ’det kan ikke lade sig gøre’, aldrig fik ret. Jørgen Lasgaard, tidligere præst i kirken, sagde ’har du prøvet?’, når nogen sagde, at det kan ikke lade sig gøre”.
At dette virkede meget positivt på de frivlillige fortæller Elin Flyvholm, som har været i menighedsrådet i tre perioder om: ”’Prøv ad’ var altid holdningen, når frivillige kom med nye ideer.” Og frivillige var der mange af. Der boede rigtig mange studerende i bofællesskaber i Gellerupparken dengang. Hun husker et loppemarked, hvor frivllige havde fyldt parkeringspladsen og kirkens underetage med boder. Sammen med tombola i City Vest fik frivillige ved den lejlighed samlet penge nok ind til at købe en Jeep til missionærer udsendt til Bangladesh ved den lejlighed.
Social nødtjeneste
Hun husker også, at kirkens underetage var FDF’ernes mødested. Og kirkens frivillige bemandede en social nødtjeneste, som brugerne kunne ringe til, også om natten. Hver fredag lavede frivillige på skift mad til fredagsfamilieafterne. Her mødtes børnefamilierne og spiste sammen. Elin fortæller også, at menighedsrådet dengang havde femten medlemmer, og at Socialdemokraterne havde tre pladser i menighedsrådet.
I dag er de kristne i mindretal i Gellerupparken.
Gellerup kirke er stadig en kirke med mange frivillige. Alene sidste lørdag var der udflugt for deltagerne på kirkens internationale aftener til Mossø. Og efter søndagens gudstjeneste og kirkekaffe var denne søndag en af de mange salmesangssøndage. Her øvede organist Martin Hornstrup nye salmer med de fra menigheden, som ønskede at deltage.
I de 40 år, der er gået, har Gellerup Kirke været i kontakt med mange mennesker, og har derfor et stort netværk. Kirken har forsøgt at skabe rum til arrangementer, som kunne virke samlende for alle borgere i lokalsamfundet.
Programmet søndag:
Programmet for fødselsdagsfesten den 5. juni 2016 er:

  • 10.00: International festgudstjeneste i Gellerup Kirk
  • 11.30: Gellerup kirke inviterer alle til frokost på Fredspladsen uden for kirken
  • Under frokosten vil der være musik ved Rune Herholdt og The Gospelbrothers, taler og fødselsdagssang, og festen slutter med kaffe og en kæmpe fødselsdagskage
  • 14.00: Gellerups grundlovsfest med taler, dans, sang og musik ved Baraa, Pearl og DJ Bashar, Cirkus Tværs medvirker, og der vil være boder og aktiviteter for børn
  • 17.00 – 20.00: Fællesspisning med grill
  • 17.30: Eutopia (det tidligere Gellerup-scenen) inviterer til community play ”Mørkhed”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.