”Brabrand Boligforening har sagt os op. Vi må ikke længere leje ud, som vi ellers har gjort siden 1977,” siger Lonnie Hedegaard, afgående formand for Tousgårdens Venner. Derfor opløses den gamle forening den 30. juni 2016.
Toveshøjs afdelingsbestyrelse gennemgik den oprindelige lejekontrakt, og her fremgår det, at Tousgårdens Venner slet ikke må leje lokaler ud. Det har de ellers gjort siden 1977.
Afdeling 5, Toveshøj, i Brabrand Boligforening opsagde aftalen med Tousgårdens Venner, fordi Afdeling 5 selv ønsker at drive beboerhuset.
Fik et år – lukker om en måned
Tousgårdens Venner fik et år til at komme ud. Men så længe bliver ventetiden ikke, når foreningen opløser sig selv.

Møder mellem de to stridende parter har ikke kunnet fjerne uenigheden. Senest var der endnu et møde i januar måned. Men samarbejdet mellem Afd.5, Toveshøj og Tousgårdsladens Venner halter meget.  
Når der ikke må lejes lokaler ud længere, er indtægtsgrundlaget væk. Tousgårdens Venner har været nødt til at aflyse arrangementer, der allerede var booket. På hjemmesiden kan man læse, at det ikke længere er muligt at leje lokaler i beboerhuset. Konsekvensen er, at foreningen efter 39 år i Toveshøj har nedlagt sig selv pr. 30. juni.

Netop nu er situationen, at Tousgårdens Venner ikke længere må udleje lokaler til arrangementer. Til gengæld må Afdeling 5’s bestyrelse overhovedet ikke komme i beboerhuset uden først at kontakte Tousgårdens Venner.
”Afd 5, valgte på et tidspunkt, at nu ville de holde deres møder i Laden uden at informere os om det. De har et par gange brugt Laden aften og weekend, uden vores vidende. Derfor måtte vi bede dem give besked, inden de skulle bruge huset, da vi jo er nødt til at vide, hvem der er i huset, bl.a. af hensyn til alarm og rengøring,” fortæller Lonnie Hedegaard. 
Slut med banko
Nogle af Tousgårdsladens Venner har været med i mange år. Der er banko hver onsdag og her kommer både beboere fra Toveshøj, samt tidligere beboere fra Toveshøj. Bankoarrangementerne er noget der kan tiltrække gammeldanskerne i området. Og det mener Tousgårdsladens Venner nu går tabt.
Afdeling 5’s bestyrelse lover derimod beboerne i Toveshøj, at beboerhuset, sammen med områdets foreninger, fremover vil byde på masser af aktiviteter, blandt andet folkekøkken og zumba.
Sælger køkkenet
Der er fjernet borde og stole, køkkenmaskiner, scene og andet i Laden på det seneste. Tousgårdens Venner mener nemlig, at disse ting tilhører foreningen. Tingene er blevet solgt for at betale regninger i Tousgårdens Venner, da den nu ikke længere må leje lokaler ud. Da de overtog bygningen for mange år siden var Laden nemlig tom.
Men Afdeling 5’s bestyrelse mener, at alt bohavet tilhører Afd. 5., og den har tænkt sig at gøre krav på det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.