Traditionen tro fejrer børn og voksne i Gellerup og omegn Grundlovens fødselsdag med en ordentlig fødselsdagsfest, hvor resten af byen også er meget velkommen til at deltage.
I år er festpladsen flyttet ned foran Gellerup Kirke på Den Jordiske Freds Plads, både fordi store dele af Gellerup er midt i en kæmpe ombygning, men også fordi, at Gellerup Kirke Grundlovsdag også kan fejre 40 års fødselsdag, og det gør kirken med en stor jubilæumsbrunch, hvor blandt andet borgmester Jacob Bundsgaard kigger forbi og holder tale.
”Og så vi fandt ud af, at vi lige så godt kunne slå to fluer med et smæk på sammen sted – og lade kirkefødselsdagen afløse af grundlovsfesten hen på eftermiddagen,” fortæller Helle Hansen. Hun er formand for Gellerup Fællesråd, der er med til at koordinere festlighederne sammen med Samvirket i Gellerup og Toveshøj.
Teater og grill
”Faktisk slår vi både tre og fire fluer med et smæk – for sidst på eftermiddagen er der også mulighed for at se forestillingen ‘Mørkhed’ på EUTOPIA Stage, hvor 20 aarhusianske kvinder skal optræde med et stykke, de selv har lavet. Og bagefter er alle inviteret med til vores store fælles grillafslutning, hvor vi alle spiser sammen – det er en af de sidste aftner, det er muligt, inden mange af vores muslimske naboer skal til at holde ramadan”
Baraa, Horn of Africa og Pearl
Der er et flot musikprogram, som spiller fra scenen; Gellerups egen X-faktor-helt Baraa kommer og giver en lille koncert, og det populære Horn of Africa spiller dejlige afrikanske rytmer, inden den lokale Pearl Cutten, der sangerinde med rødder i Botswana synger både soul, world, reggae og r’n’b.
Og så er der også gøglerforestilling med Cirkus Tværs, smuk arabisk dans med Jafra-danserne og sækkepibe og trommespil med de lokale Ramallah-Spejdere. Og så er der musik med DJ Bashar og stjerneløb med Fritidspatruljen.
Fire grundlovstalere
Grundlovstalerne er mere eller mindre lokale – rådmand Rabih Azad-Ahmad, som indtil for nylig boede i Gellerup, folketingskandidat Vibeke Genefke fra Alternativet, der i mange år har arbejdet i Gellerup, byrådsmedlem Jette Jensen fra Enhedslisten og områdets egen folketingsmedlem, Jens Joel fra Socialdemokratiet.
Lokalt initiativ
Det er en lang række lokale foreningerne og ildsjæle, der står bag fejringen af Grundloven i Gellerup, og festen bliver støttet af de lokale boligafdelinger, fællesrådet, Samvirket og Gellerup Kulturmidler.
På pladsen er der i løbet af dagen forskellige boder med aktiviteter for børn og voksne, og der kan også købes kaffe, kage og is.
Solen, den har kirken garanteret nok skal skinne over Gellerup på søndag – og skulle det smutte, så er Nordgårdhallen reserveret som standby.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.