I maj var der kun eet indbrud i Gellerup, endda medregnet området ved Louisevej. De første fem måneder af 2016 har der været ni anmeldte indbrud – det er et markant fald i forhold til samme periode sidste år, hvor der var 22 indbrud.

Samtidig er hærværket meget begrænset.

Det sagde politikommissær Jens Espensen på Samvirkets møde i tirsdags. Begge positive nyheder tilskrev han det brede samarbejde i Gellerup og det, at videoovervågning på Toveshøj gør det mindre attraktivt at begå indbrud.

”Hærværket var lidt på vej op igen, men er nu nede i det lave niveau igen. Jeg tror, det skyldes, at folk bare ikke vil finde sig i hærværk,” bemærkede Jens Espensen.

Ballademagerne er der

Mens dette var positive nyheder, var der også bekymringer fra politiets side. Ballademagerne er der, og de vil gerne gøre sig bemærkede over for politiet

”For første gang i lang tid har vi måttet bruge peberspray mod en, der kastede med sten. Men de unge skal huske på, at de ikke kan løbe fra os. Fra mig, måske, men ikke fra mine unge kolleger. For de skal give kage, hvis det lykkes nogen at løbe fra dem!”

Om færdselskulturen havde Espensen desværre også negative meldinger:

”Der er en elendig færdselskultur i Vestbyen, og den risikerer at koste menneskeliv. Vi har kørt 12 færdselsindsatser hidtil i år, og der er skrevet 320 sager. Det er mange!

I 2015 beslaglagde vi 100 køretøjer, og vi havde sat det mål for i år, at vi kun skal beslaglægge 40 køretøjer. Men allerede nu har vi beslaglagt 67 køretøjer, hvoraf 17 er biler. Desværre er der stadig ulovlige køretøjer, men vi ved efterhånden godt, hvor vi skal lede efter dem,” nævnte politikommissæren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.