Den jordiske Freds Plads foran Gellerup Kirke er et meget velegnet sted til at feste, og Gellerup Kirke og Gellerups grundlovsfest slog sig sammen og delte festpladsen for første gang. Det gik så godt, at kirken tilbød en gentagelse næste år, og mon ikke det giver sig selv?
Gellerup Kirke startede med at fejre sin 40 års fødselsdag, og kirken stod åben hele dagen under grundlovsfesten, som tog over kl. 14. Pladsen med alleen af træer stod flot til festen og sikrede skygge på denne varme sommerdag.
Grundlovsfesten bød på både alvor, musik og sjov.
Fire politikere sørgede for at markere, hvorfor vi holder grundlovsfester – det er blandt andet for at hylde demokratiet og vores fælles grundlag for samfundet.
Tre af talerne så dog mørke skyer for demokratiet og især for ytringsfriheden. Rabih Azad-Ahmad (Rad. Venstre), Jette Jensen (Enh.l.) og Vibeke Genefke (Alternativet) tog fat i den helt aktuelle ‘imam-pakke’, hvor ytringer, der undergraver dansk lovgivning, vil blive strafbare. Det er meget uheldigt, og det er bedre at bevare ytringsfriheden og i stedet besvare ekstremisterne med dialog og argumenter, sagde de tre. 
Jens Joel (S) gik udenom lovpakken og tog i stedet fat i fordommene om Gellerup, som får folk udefra til at tro, at her frarådes beboerne at stemme  til valgene eller tage del i demokratiet – det er lige omvendt: problemet er, at mange ikke KAN stemme til valgene. 
Grundlovsfest med farvelade
Grundlovsfesten blev – ganske som den plejer – til en mangfoldig manifestation af Gellerups kultur og bydelens mange talenter.
Ramallah-spejderne, som lige har været i Ramallah, havde godt gang i sækkepiberne, "vores" Baraa gav nogle flotte numre fra sit sangkatalog, det samme gjorde soulstjernen Pearl, der med bopæl i Søvangen også kan kaldes "vores", og vi kom heller ikke til at savne Cirkus Tværs, der som altid sprudlede med akrobatik og behændighed.
Nicheforeningen fik forvandlet mange børn med farver, mange frivillige diskede op med grillmad og salat, kirken gav kaffe og rabarberkage, der var også lækre kager hos Cafe Perlen, og DJ Bashar stillede op til musik og underholdning.
Det var dermed også en af de mange dage, hvor Gellerups frivillige viser grokraften i bydelen og med Vibeke Genefkes ord er med til at fjerne fundamentet for ekstremisme:
"Gellerup er foreningernes højborg og en slags eksperter i demokrati. Bare se i dag, hvor alle er inviteret med!" sagde hun.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.