Det lysner med at skabe mindre jobs i Gellerup-området. Det glæder især kontanthjælpsmodtagere, som har hårdt brug for jobs – jobs, der samtidig forhindrer, at de mister boligydelser og andre ydelser.
De skal hvert år have mindst 225 timers lønnet arbejde for ikke at miste støtte. Inden 1. oktober i år skal de endda have haft 113 timers arbejde.
De positive nyheder kommer fra flere fronter:
Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune blev lige før sommerferien enige om at øge jobmulighederne, blandt andet ved at opkvalificere kontanthjælpsmodtagere til at kunne påtage sig ledige jobs.
Gellerupparken og Toveshøj forsøger sammen med Det boligsociale Sekretariat og boligforeningen at finde nye jobs, eksempelvis inden for rengøring, grønt arbejde, genbrug og så videre. Et konkret eksempel er, at der oprettes et vikar-korps til rengøring af opgange i de to afdelinger.
Syv ambassadører ansat
Der er netop ansat syv blokambassadører i Det boligsociale Sekretariat. De er på kontanthjælp, men via dette femtimers job får de mulighed for at bevare boligydelser mv.
Det boligsociale Sekretariat mærker et pres fra beboere, der vil i arbejde. De ønsker hjælp til at lave CV og til at søge konkrete jobs. Sekretariatet gør alt for at kunne hjælpe disse beboere.
Instant City arbejder på at fremme iværksætteri, blandt andet inden for fødevarer. Her og i iværksætterfællesskabet Opgangen er der gode muligheder for at afprøve egne ideer til selvstændig virksomhed.
Vi skal opkvalificere borgerne
Aftalen med Aarhus Kommune er ikke konkretiseret endnu, men boligforeningens formand Keld Albrechtsen vil kontakte kommunen for at høre, hvordan aftalen skal udmøntes:
”Vi er enige om, at vi skal samarbejde om jobskabelse og opkvalificering af kontanthjælpsmodtagere. Boligforeningen og afdelingerne har selv arbejdet på at finde ideer til jobs, og i forlængelse af den indsats skal vi have kvalificeret borgerne til at varetage disse jobs. Derfor skal vi samarbejde med beskæftigelsesforvaltningen, oplysningsforbund og andre,” siger Keld Albrechtsen.
Formanden har også noteret sig, at der i Aarhus Byråd er et politisk flertal for at bruge yderligere tre mio. kroner årligt på at holde byen ren – plus en særbevilling på fem mio. kr. næste år i forbindelse med Kulturhovedstaden.
”Det forslag skal vi bestemt også diskutere, så vi kan få skabt nogle flere jobs,” siger Keld Albrechtsen.
Ansæt en person
Hvis du er leder i en institution eller virksomhed og læser dette, så tænk over dette:
For under 30.000 kr. om året kan du både få udført relevant arbejde og være med til at afhjælpe en tikkende kontanthjælps-bombe, hvis du ansætter en kontanthjælpsmodtager i mindst fem timer ugentligt. Med en ansættelseskontrakt på fem timer ugentligt er kontanthjælpsmodtageren sikret mod at blive straffet i kontanthjælpsreformen, han/hun får god kontakt til arbejdsmarkedet, OG du vil få løst relevante opgaver på din arbejdsplads.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.