Eyad Hassan driver butikken EMAH Food i City Vest. Han arbejder så hårdt i butikken, at han nogle gange drømmer om det. ”Men jeg er vant til at arbejde hårdt fra min barndom til det voksne liv,” siger Eyad Hassan.
EMAH ligger nederst i City Vest ved siden af Emmery’s og fiskehandleren, hvor Eyad Hassan arbejder fra kl. 6-21 hver dag alene. Han ser derfor ikke meget til sine fem børn, med mindre de kommer ned i butikken.
Han sælger frugt, grønsager, nødder og mange andre madvarer, blandt andet indiske.
Eyad er palæstinenser, men voksede op i Irak.
”Da jeg kom til Danmark i 2002, indså jeg, at jeg ikke kunne bruge min uddannelse fra Irak. Jeg er uddannet i statskundskab, men her kan jeg ikke få job inden for faget. Jobcentret foreslog, at jeg tænkte i andre baner,” siger Eyad Hassan.
Støvede gammel drøm af
”Det var en stor skuffelse. Men så begyndte jeg at støve min gamle drøm af om at være selvstændig mand. Jeg åbnede en butik i Ry, men der var ikke mange kunder, der var interesserede i varerne, jeg solgte. Jeg lukkede butikken og flyttede til Aarhus.
I 2013 forpagtede Eyad Hassan en butik i City Vest, som hed ”Frugt og grønt”. Men han kunne ikke fortsætte. ”Min økonomi var elendig, så jeg var nødt til at stoppe.”
”Men jeg var nødt til at finde et nyt job for at realisere min drøm om en butik. Jeg fik arbejde hos GLS som vognmand og var nødt til at arbejde 15 timer hver dag for at få råd til en ny butik igen. Jeg arbejdede også som leverandør til et rengøringsfirma.”
Har ikke råd til ansættelse
Eyad Hassans butik i City Vest er hans tredje butik. Og han håber at kunne fortsætte med at give en god service til kunderne i City Vest.
”Min økonomi tillader ikke, at jeg ansætter flere, men jeg drømmer om at få en praktikant for at lette mit tidspres i butikken. Jeg er stresset på grund af mange timer på mit arbejde. Jeg håber, at en medarbejder mere kan give mig et bedre familieliv.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.