Kræftens Bekæmpelse har taget initiativ til at sprede information om kræft blandt nydanskere.
En række somaliere fra Brabrand besøgte forleden Hejmdal Kræftpatienternes hus på Sabroesgade i Århus. Emnet var at sprede information om kræft.
De deltagende somaliske borgere har taget tiltaget meget alvorligt: ”Vi vil gerne sprede information om kræft, fordi vi ved, at de somaliske borgere ved kun lidt om sygdommen,” siger Said Abdille, der var mødedeltager.
Målgruppen er somaliske mænd, da man ved, at mændene har en tendens til, at de ikke besøger lægen i tide. ”Vi mænd er ikke gode til at tale om vores sygdomme,” sagde Peter Greve fra Kræftens Bekæmpelse i sit foredrag.
Hans budskab var: Jo tidligere man besøger en læge, jo bedre. Det er meget vigtigt at opdage kræften i god tid. 
Mødedeltager Abdi Mohamed Mohamud siger: ”Kræft er et tabu blandt somalierne, fordi man ikke taler om de sygdomme i den somaliske kultur.  Hvis en person i familien har kræft, så taler man ikke om det,” siger Abdi Mohamed Mohamud
Stop med at ryge!
Kræftens Bekæmpelse har opfordret alle borgere der møder op: til at stoppe eller begrænse rygningen. Rygning er kræftfremkaldende. Hvert år får ca. 4.600 personer kræft ifølge Kræftens Bekæmpelses hjemmeside www.cancer.dk
Der findes forskellige former for kræft, blandt andet  tarmkræft og lungekræft. Men ved hjælp af screening, høj teknologi og dygtige læger kan sygdommen opdages tidligt, og det giver bedre muligheder for behandling og helbredelse.
Kræftens Bekæmpelse har uddelt pjece om de vigtigste symptomer, som tegn på kræft. Pjecen er skrevet på somalisk, dansk og mange andre sprog, og man kan få den på Hejmdal Kræftpatienternes hus på Sabroesgade i Århus.
Find pjecer på flere sprog her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.