God tur til København, der bød på rundvisning og kanalrundfart.
Lørdag den 17. september var Bydelsmødrene og andre interesserede en tur i København. Anledningen var, at projektlederen for Bydelsmødrene Lone Hedelund, ønskede at lave en tur, hvor de alle sammen kunne være sammen og lære hinanden bedre at kende.
Ca. 35 kvinder kom af sted, selvom der var flere tilmeldt. Gellerups eget folketingsmedlem Jens Joel havde lovet at vise rundt på Christiansborg. Det gjorde han i ca. halvanden time, og kvinderne var meget glade for den måde, han fortalte på. Han kom ind på emner, de ikke havde hørt før. Blandt andet, at grunden til, at dronningen sidder på en balkon, ikke er fordi hun er mere ophøjet end de andre, men fordi folk, som ikke er medlem af Folketinget, ikke må befinde sig i folketingssalen.
Der blev også spurgt, om en kvinde med tørklæde ville kunne blive valgt ind i Folketinget. ”Ja, ” sagde Jens Joel. ” Alle, der er danske statsborgere og er fyldt 18 år, har mulighed for at blive medlem af Folketinget, hvis nok vælgere stemmer på dem. ” Det svar gav måske håb til nogle af kvinderne til stede. 
Personen bag politikeren
Et sted på Christiansborg hænger der malerier af alle tidligere statsministre. Jens Joel fortalte om, at Statsministeren selv vælger kunstneren, der skal portrættere ham. Derfor er malerierne meget forskellige, men det giver også et indblik i personen bag politikeren.
Efter rundturen får Jens Joel overrakt en bog, som kvinderne har lavet i samarbejde med forfatterne Louise Juhl Dalsgaard.  Her står blandt andet, at ” kvinder er kvinder værst ” ikke gælder for dem.
Så gik turen hjemad
Efter turen på Christiansborg, blev der lige tid til en havnerundfart. Det var hyggeligt, og selvom deltagerne var trætte blev der alligevel smidt lidt energi i at tage selfies og sunget nogle somaliske sange.
På den lange bustur hjem kunne kvinderne evaluere dagens tur. Hidaayo Mohammed Ali var glad for turen. Hun syntes, at Jens Joel var god til at fortælle og hun lærte meget om politik. ” Jeg lærte noget nyt om, hvem der sidder hvor i salen og hvorfor dronningen skal sidde på balkonen.”
En anden deltager på turen Hibak Mohamed var også glad for den måde Jens Joel fortalte på. Hun var blandt andet overrasket over, at Jakob Haugaard havde været medlem af Folketinget, hun troede nemlig kun han var komiker.
Det var en lang bustur, og kvinderne var mættet af indtryk. Det havde været en begivenhedsrig dag, da kvinderne endelig kom hjem til Gellerup igen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.