Entreprenørfirmaet og ejendomsudvikleren A. Enggaard A/S investerer nu massivt i
Gellerup og har købt en næsten 60.000 kvadratmeter stor byggegrund. Her skal bygges boliger, butikker, kontorbygninger og restauranter.
For halvandet år siden var det Reitan-gruppen, der reserverede den samme grund, men deres projekt skitserede så stor en butiksdel, at det kunne stride mod kommuneplanen. Derfor valgte Brabrand Boligforening at annullere salget.
Også hotel
Grunden ligger ud til Ringvejen og bliver kaldt ”Ringvejskilen Nord”. Afdelingschef for A. Enggaard i Aarhus, Peter Thorsgaard, siger:

”Grunden er på cirka 60.000 kvadratmeter, og målet er at bygge 60.000 etagekvadratmeter. Udover boliger og erhvervsbyggeri har vi planer om at bygge et hotel. Vi vil gerne skabe et område med et internationalt præg, hvor mange virksomheder, der opererer internationalt, vælger at holde til.”

Den nye lokalplan for grunden forventes vedtaget om halvandet år, og derefter vil
byggeriet, der kommer til at foregå i etaper, begynde. Omkring 12.000 af de 60.000
etagekvadratmeter bliver boligbyggeri.
Investerer halvanden milliard
Ifølge Peter Thorsgaard er et kvalificeret bud, at der samlet set vil blive investeret
omkring 1,5 milliarder kroner i udvikling af byggegrunden.
”Vi har købt grunden, fordi den har en fantastisk beliggenhed tæt på både centrum af
Aarhus, motorvejen og den kommende letbane. Derudover tror vi meget på udviklingen af Gellerup/Toveshøj og Helhedsplanen for bydelen,” fortæller Peter Thorsgaard.
Lokal arbejdskraft Det store byggeri sikrer også ansættelse af lokal arbejdskraft. Enggaard og boligforeningen har i forbindelse med grundsalget indgået en partnerskabsaftale med henblik på at etablere lære- og praktikpladser samt beskæftigelsesforløb for blandt andet lokal arbejdskraft.
‘Massive forandringer’
Brabrand Boligforenings administrerende direktør Keld Laursen nikker genkendende til
den positive udvikling:
”En byggegrund syd for Enggaards areal er allerede solgt til ejendomsselskabet Svanen og under lokalplanlægning. Aarhus Kommune er i gang med byggeriet af et stort kontorhus med 1.000 arbejdspladser. Næste år er der byggestart på 400 ungdomsboliger og et nyt administrationshus til boligforeningen. Et nyt vejnet er stort set færdigt, og næste år anlægger vi en helt ny bypark. Læg dertil planerne om en gennemgribende renovering af alle eksisterende blokke startende med tre pilotprojekter. Forandringerne i Gellerup og Toveshøj er allerede massive og uafvendelige.”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.