Blokkene B4 (Gudrunsvej 38 til 44)  og B7 ( Gudrunsvej 68-76) samt Blok A17 (Edwin Rarhsvej 18-26 i Toveshøj) skal i forbindelse med et pilotprojekt renoveres. Igennem B4 skal Trille Lucassens Gade fortsætte helt ud til Åby Ringvej.
Hanne Thun Stokholm har sammen med Ahmad Mansoura genhuset beboerne fra de andre blokke, der har været med i projektet.
Denne gang har de fleste beboere fra Gudrunsvej 42 og 46 haft mulighed for at vende tilbage til deres oprindelige bolig.
Mangel på 3-værelses lejligheder
Thun er under tidspres og skal ”trylle” for at finde passende bolig inden den 1. december 2016.
Der er mangel på 3-værelses lejligheder, og nogle afdelinger har flex-regler hvilket vil sige, at man skal være i arbejde, under videregående uddannelse, par uden børn eller mere end 55 år med ikke hjemmeboende børn for at komme i betragtning til en bolig. Desuden er der på grund af nedrivningerne færre lejligheder at tage af. Kontanthjælpsloftet gør også, at det er vanskeligere at finde økonomisk passende lejligheder.
”Beboerene der ønsker at søge udenfor Gellerup udfylder ansøgningsskemaer og bliver i kommunen evalueret ud fra familiestørrelse og økonomi. De ressourcestærke (familier med arbejdende forældre, under uddannelse, ) er de beboere, vi kan se har tendens til at flytte ud af Gellerup,” forklarer Hanne Thun.
Byhuse og ældrevenlige boliger
I de nyrenoverede blokke vil der på gadeplan være byhuse i to plan.
I B7 (Gudrunsvej 68 til 76) og A17 (Edwin Rahrsvej 18-26) bliver der lavet ældrevenlige boliger i et vist omfang, og disse attraktive lejligheder har allerede tiltrukket et ældre ægtepar fra Pallisvej. Ægteparret har selv henvendt sig til Thun for at søge muligheder for at skrive sig op til lejlighederne.
Trille Lucassens Gade skal fortsætte igennem B4 og forbindes med Åby Ringvej. Tre opgange skal som konsekvens heraf tømmes, og beboerne skal enten permanent eller midlertidigt genhuses:
”I de blokke vi allerede har haft genhuset har alle familier skullet permanent genhuses. Denne gang har 18 allerede valgt, at flytte tilbage til en nyrenoveret lejlighed, når projektet og vejen står færdig.
Med den nye vej igennem Gellerupparken har beboere udtrykt til Thun, at der kan opstå en bekymring:
”Beboerne bekymrer sig for deres børn. I dag kan børnene løbe fra havesiden frit ud på græsset, men med den nye vej igennem blokken og de nye boligtyper vil denne mulighed forsvinde. Beboerne har haft bekymringer om der bliver fodgængerfelter osv. Men på de skabeloner og skitser man bl.a kan se i E&P Huset lader det til at der bliver gode forhold.”
Genhusning er en stor opgave. Også selvom man arbejder sammen med både afdelingsbestyrelser, boligforening og kommunen:
”Indtil nu har vi kun genhuset beboer permanent og derfor er det en ny udfordring med midlertidig genhusning, men denne opgaver påtager vi med entusiasme og gå på mod. Vi skal med vores erfaring og gode samarbejde med kollegaer, afdelingsbestyrelser og kommune nok løse opgaven,” slutter Hanne Thun Stokholm. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.