Det nystiftede kultursamarbejde Det Jysk-Syriske Kulturkollektiv afholder lørdag d. 29. oktober kl. 15-24 en støttefestival ved Institut for X, Godsbanearealet i Aarhus. Hele festivalens overskud går til at støtte humanitært arbejde i den krigsramte syriske storby Aleppo.

"Formålet med festivalen er, at vi skaber opmærksomhed omkring, hvor akut der er behov for både politisk handling og nødhjælp til de mennesker, som dagligt lever under livstruende forhold i Aleppo," siger Mads Dahl Thomsen, som står i spidsen for Det Jysk-Syriske Kulturkollektiv.

"Samtidig vil vi gerne stable et samarbejde mellem dansk og syrisk kultur i Jylland på benene," udtaler Mads Dahl Thomsen.

Det Jysk-Syriske Kulturkollektiv har derfor inviteret en bred vifte af musikere, journalister og andre kunstnere til at deltage i festivalen.

Journalist og krigskorrespondent Nagieb Khaja holder et kort oplæg om De Hvide Hjelme og Khajas dokumentarfilm derom, mens der vil være akustisk oud ved solist og komponist Maher Mahmoud fra Det Jyske Musikkonservatorium.
Forplejninger bliver der sørget for på syrisk maner af Det Grænseløse Køkken.
Festivale  opkræver ikke entre.
"Dog opfordrer vi til, at man smider en guldmønt ved indgangen som donation," siger Mads Dahl Thomsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.