Må kvinder bade for nedrullede gardiner?
Omkring 1600 har indtil videre skrevet under på en protest mod, at byrådets flertal vil fjerne kvindesvømningen i tre offentlige timer hver lørdag i Gellerupbadet. Samtidig er der en papir-underskriftindsamling i gang.
Underskriftslindsamlingen ligger her – hvis du ikke allerede har skrevet under, har du muligheden her.
Samtidig strømmer protesterne ind på de sociale medier. 
Der er også kommet en del komiske detaljer frem i den ellers alvorlige sag. Det viser sig, at Venstres forslag, fremført af Gert Bjerregaard, ikke handler så meget om at kønsopdele svømningen. Det er helt i orden, har Gert Bjerregaard sagt, men der må ikke være nedrullede gardiner!
Godt nyt for lurerne?
Det har fået folk på Facebook til at kalde det et "lurer-forslag", som skal gøre det muligt for mænd at SE kvinderne svømme i bassinet.
Socialdemokratiets Peder Udengård har heller ikke tænkt sig at forbyde den kønsopdelte svømning, idet den foregår overalt i fritids- og sportsverdenen. Men hvis den foregår under kvindeundertrykkende tilstande, skal Aarhus Kommune stoppe den.
Tilbage til det mere alvorlige. Underskriftsindsamlingen har hentet to paragraffer frem, der kan gøre det svært for byrådet at vedtage et forbud uden at komme på kant med ligestilling. De to paragraffer er:
Grundloven § 70: "Ingen kan på grund af sin trosbekendelse eller afstamning berøves adgang til den fulde nydelse af borgerlige og politiske rettigheder eller unddrage sig opfyldelsen af nogen almindelig borgerpligt".
Bekendtgørelse (2007-04-10 nr. 340) om initiativer til fremme af ligestilling § 6: ”Det er tilladt at etablere hold og undervisning mv. for det ene køn inden for idræt, herunder svømning mv. Det gælder både i private foreninger og inden for den offentlige forvaltning".
Institut for Menneskerettigheder bebuder at bringe Aarhus Kommune ind for Ligebehandlingsnævnet, hvis instituttet vurderer, at en eventuel byrådsbeslutning er diskriminerende for en bestemt gruppe borgere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.