Lidenskab er en ret abstrakt størrelse og kan vise sig på mange måder, men i aftenens anledning er det den digitale lidenskab, der samler os. Eutopia har nemlig premiere på sidste del af trilogien "TRO HÅB OG LIDENSKAB", hvor forestillingen "100 LIKES" af Black Box Dance Company og samtale med filminstruktør Jakob Gottschau danner ramme for aftenens arrangement.
Det er med stor spænding og nysgerrighed, man træder ind i Eutopias farverige forhal. Rummet er præget af god og afslappet stemning, da de mange fremmødte bliver budt på en velkomstdrink og en hyggelig sludder, inden dørene til Eutopia Stage går op, og folk begynder at sætte sig til rette. Efter et par forord af Eutopias kunstneriske leder Brigitte Christensen, dæmpes lyset og de tre dansere indtager scenen.
Med diverse lys og lamper som de eneste rekvisitter på scenen, sætter og lægger danserne sig i salens stilhed, indtil denne pludselig bliver brudt af en lyd, der i dag er en del af næsten alle menneskers hver dag, nemlig den karakteristiske Facebook Messenger beep tone. I takt med at flere lag bliver tilført til musikken, vågner danserne op fra deres trance, og forestillingen begynder for alvor med at folde sig ud.
Vrider, hopper og poserer
Der er ikke sparet på tempo og energi, når danserne vrider, hopper og poserer sig igennem det digitale univers, som vi alle i dag lever i. Ironi og komik er meget let at spore i forestillingen, da musikken flere gange bliver afbrudt af diverse mere eller mindre ligegyldige status opdateringer og hashtags, der ingen ende vil tage. Men forestillingen har også gjort plads til mere alvorlige og melankolske sider, der på mange måder understreger den tomhed og mindreværd, man kan opleve i forbindelse med de narcissistiske sociale medier.
Salen var fyldt til sidste stol.
Som tilskuer kan man ikke lade være med at lade sig drage af de mange indtryk, både visuelt og auditivt, og oplevelsen bliver ikke mindre autentisk af, at danserne med håndtryk og selfies også vælger at inddrage publikum i forestillingen. Efter en intens og hæsblæsende afslutning på "100 LIKES" og en fortjent stor applaus til de medvirkende, bliver det tid til en lille pause, inden der tages hul på anden del af aftenens program.
Facebookistan
Det er tydeligt at mærke, at forestillingen har givet en masse stof til eftertanke, og derfor er det også med stor interesse filminstruktøren Jakob Gottschau bliver budt velkommen. Efter en kort præsentation af sig selv, sætter Gottschau et lille sammendrag af sin seneste dokumentarfilm "Facebookistan" på for publikum. På scenen er der blevet opsat et projektor-lærred, hvorfra Facebooks mærkelige censurpolitik og informationslagring bliver sat til frit skue.
Mens der under "100 LIKES" var en meget positiv stemning, var det en mere forbeholden og frustreret atmosfære, der prægede salen efter at have set Gottschaus klip, og denne forundring var netop det ekstra krydderi, der gjorde den efterfølgende samtale mellem filminstruktøren og publikum meget interessant. Der blev budt ind med en masse gode spørgsmål, som Gottschau besvarede med stor entusiasme og indblik. En spændende dialog blev skabt i rummet, og derfor var det også et yderst tilfreds og klogere publikum, der kunne give den sidste klapsalve til tredje og sidste del af Eutopias spændende og tankevækkende trilogi.
Alt i alt havde LIDENSKAB en masse dybde og alsidighed, og man kan derfor kun glæde sig til, hvad Eutopia ellers har at byde på i resten af kulturåret 2017.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.