Den Somaliske Kultur & Medie Forening (SKMF) i Gellerup har i samarbejde med Næstved Renoveringsværksted samlet to 40 fods containere med skoleudstyr på  16.000 kg. Nødhjælpen blev sendt af sted i 2016.

SKMF har modtaget støtte fra puljen DMRU-Genbrug til syd, som er en del af Udenrigsministeriet, for at kunne sende containere til Puntland- Somalia via foreningens samarbejdspartner Tadamun Social Society (TASS).

Skoleudstyr
”Vi ved, at udstyret gør en konkret forskel for uddannelsesudviklingen i Somalia,” fortæller formanden for SKMF, Abdulmalik Farah som også var projektansvarlig.

”Det er en betingelse, at vi forklarer hvorfor vi har valgt instituttet i modtagerlandet. Instituttet arbejder i det mest udsatte område, hvor det bl.a. kan tydeligt mærkes, at børnene er de svageste i samfundet, og der kommer folk som er flygtet fra andre områder, der er præget af optøjer.

Den skole, som har modtaget udstyret, rummer de svageste elever, og den bidrager med uddannelse og almen viden. De fleste der bliver optaget på skolen, er piger, og det bryder mønstret for analfabetisme blandt kvinder i området.

”Da vi kender til skolen og deres mangel på udstyr, så vi vigtigheden i at støtte dem med dette udstyr for at gøre deres arbejde lettere. Her vil indholdet skabe glæde, men også være med til at sikre langsigtet udvikling.

Et godt partnerskab
Tilbage i 2012 sendte SKMF også en 40 fods container fyldt med skolemøbler og hospitalsudstyr til Mogadishu i Somalia. Det foregik også i samarbejde med TASS.

"Vores samarbejdspartner har været god at samarbejde med, for de har været hurtige at have kontakt med," fortæller Abdulmalik Farah.

Udstyret er nået frem til målgruppen som er skolerne i Boosaaso og Gaalkacyo. Skolerne har modtaget skolemøbler og andet udstyr, som de allerede har taget i brug.

Somalisk Kultur & Medie Forening
SKMF er en landsdækkende frivillig forening som har hovedkontor i Brabrand.

Foreningen har indledt et samarbejde med flere renoveringsværksteder i Danmark som er med til at donere udstyr til f.eks. skoler og hospitaler. Det er med til at sikre sundhed og skolegang for nogle af de fattigste i Somalia.

SKMF har flere forskellige aktiviteter, bla kulturelle og sociale.  Hvis du vil høre mere, kig ind på
www.SKMF.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.