En pæn skare – og mange iført de "amerikanske" pussy-hatte – deltog i demonstrationen foran rådhuset, næsten samtidig med, at byrådsflertallet inde bag de tykke mure slukkede for kvindesvømningen i Gellerupbadet.
Men giver det bedre integration at forbyde den? Nej, sagde tidligere biskop Kjeld Holm meget klart:
"Argumentet for at lukke tilbuddet er, at kvindesvømning modvirker integrationen. Men jeg kan ikke få øje på ét eksempel på vellykket integration, der var forbundet med forbud," sagde han til stor opbakning fra tilhørerne.
"Jeg har fulgt med i debatten om kvindesvømning og "danske værdier" – de står åbenbart og falder med, om der kan tillades kvindesvømning! Det er, som om ordet "solidaritet" er gledet helt ud. Solidaritet har været  bærende i vores samfund, men er det åbenbart ikke mere," fortsatte han.
Han talte for retten til at være forskellige. Og til magthaverne på rådhuset sagde han:
"Det er vigtigt, at magten øver selvkritik. Vi har et skræmmende eksempel på det modsatte i præsident Trump," sagde Kjeld Holms til en større klapsalve og et "Bravo" fra flere tilhørere.
Snyd med Kulturbyen
En anden taler, Maria Arianfar, huskede fire år tilbage, da EU havde en komité i Aarhus til at vurdere byens chance for at blive kulturhovedstaden. Hun huskede, hvordan Aarhus blev fremhævet for sin mangfoldighed og mange etniciteter – noget, der var med til at give Aarhus farver. Situationen nu er IKKE  den, som kommunen lagde op til dengang, mente Maria Arianfar.
"Jeg skal øvrigt hilse fra min gode veninde Lotte Heise, som siger "Fortsæt kampen!""
Kender ikke konsekvenserne
Efter flere taler – og musik med Gellerup-musikeren Jimmy Andersen – måtte ordstyrer Helle Hansen samle lidt op på hele situationen:
"Vi kender ikke konsekvenserne af lukningen af kvindesvømningen, om der skal være lukket lørdag eftermiddag, eller om det bliver et tilbud, hvor mænd også kan komme. Vi skal  mødes om,  hvordan vi selv stiller os til det."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.