Så fik Gert Bjerregaard (V) fjernet gardinerne i Gellerupbadets offentlige åbningstid.
Kvindesvømningen døde i aftes efter spisetid efter tre kvarters afslutningsdedebat, der afsluttede trekvart års debat for og imod.  
Der var ingen tilnærmelser mellem fløjene, som var den brede fløj på 26 byrådsmedlemmer, der ville lukke kvindesvømningen, og den smalle fløj på fem medlemmer fra Det radikale Venstre og Enhedslisten, der ville bevare tilbuddet.
Ingen svar på tre spørgsmål
Rabih Azad-Ahmad (R) kunne trøste sig med, at "… ja, vi er et mindretal, men vi er ikke ude af trit med befolkningen." Men hverken han eller Enhedslistens Maria Sloth kunne forstå, hvorfor forbuds-fløjen ikke ønskede at svare på de centrale spørgsmål:

  • Hvorfor er det OK at have en række kønsopdelte tilbud i kommunen, når det IKKE er okay i Gellerupbadet?
  • Forestiller Venstres Gert Bjerregaard sig, at der kommer færre nedrullede gardiner ved, at kvinderne sendes over i foreningssvømning?
  • Hvad er der egentlig forkert med det tilbud, der har kørt til alles tilfredshed i 13 år?

Gør ikke byen til grin
Maria Sloth: "Det kunne ligne hykleri, men jeg vil give jer chancen for at forklare, hvorfor der er forskel? Eller kommer der mon et forslag fra jer om at lukke de andre kønsopdelte tilbud? Lad os nu ikke gøre byen mere til grin, end den er i forvejen, for det her et er et skidt signal at lukke et tilbud ned i starten af kulturbyåret."
Esben Kullberg forsøgte sig med et svar, men nævnte kun Den Permanente og sagde, at forskellen er, at her er der tale om nøgenbadning. Sloth svarede, at det ikke er korrekt. Der bades både med og uden tøj på, men kønsopdelt.
Kullberg erklærede sig træt af anklager over, at forbuddet skulle være kvindeundertrykkende, idet der blot er tale om at "…placere en særlig idrætsaktivitet i foreningslivet. Pumktum."
Tog fat i gardinerne igen
Gert Bjerregaard tog igen fat i gardinerne i sin tale:
"Er det ligestilliing, at man har et tilbud for nedrullede gardiner? Nej, det trækker i den forkerte retning. Men Rabih Azad-Ahmad har nu som rådmand på området et ansvar for at sikre, at vi ikke taber de mange kvinder, der svømmer, på gulvet. For vi ønsker ikke at stoppe gode motionstilbud."
Knud Mathiesen (DF): Det her er ikke en hetz mod kvinderne. De har store muligheder for at danne foreninger. Problemet er der ikke!"
Thomas Medom (SF): "Nogen tegner et billede af, at kvinderne nu ikke kan svømme. Sådan er det ikke, men det et naturligt princip, at der skal være lige adgang for alle."
"Hesten er død"
Marc Perera Christensen (Kons.): "Hvis hesten er død, så stå af den," opfordrede han sin modpart med et ordbillede. Han bad kulturrådmanden bekræfte, at der nu skal være offentlig åbningstid fra på lørdag kl. 10-18 og ikke som hidtil 10-15.
Rabih Azad-Ahmad svarede, at Gellerupbadet skal give besked til kvinderne om, at de ikke længere kan bruge deres tilbud.
Borgerfløjen var ikke tilfreds med det svar, så der blev krævet en skriftlig redegørelse fra rådmanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.