Kun få mennesker havde fundet vej til Gellerupbadet lørdag.
I onsdags blev kvindesvømningen forbudt. I dag kom gellerup.nu forbi for at se, om kvinderne var mødt op. Men nyheden var nået til kvinderne, for svømmehallen var stort set tom.
I den halvanden time, hvor gellerup.nu befandt sig i hallen, var der ca. 15 mennesker. Et udenlandsk par, som jeg talte engelsk med, var der for at svømme med deres barn. De havde ikke været der før og havde ikke hørt om sagen.
Der kom en enkelt kvinde med et barn, som ikke har hørt om lukningen og de gik igen med det samme. De havde ikke lyst til at kommentere på lukningen.
Gellerupbadet havde lørdag ikke nået at ændre skiltningen af åbningstiderne.
En mand, der var i badet sammen med sin søn, ville ikke give sit navn, men ville gerne udtale sig:
”Jeg synes, det er fedt, at der er kommet flere offentlige timer i Gellerupbadet, så det er plads til os andre," sagde han. Han oplyste, at han normalt bor i Lystrup, men kommer nogle gange i Gellerupbadet. Han mener, at når folk har hørt, at svømningen lørdag formiddag er for alle, vil der blive helt proppet igen.
”Jeg synes, at det der kvindesvømning var noget fis. Hvis de vil svømme for sig selv, kan de blive medlem af en forening,” sluttede han af, inden han og sønnen gik ud af døren.
Jeg svømmer ikke med mænd
Der var dog mødt en kvindesvømmer op, som gerne ville udtale sig. Vibeke Genefke var mødt op, fordi hun lidt håbede, at der alligevel ville være kvindesvømning. ”Jeg svømmer ikke med mænd,” forklarer hun og tilføjer ”Jeg vil helst undgå at svømme i en forening.”
Hun forklarer, at hun har nydt diversiteten i svømmehallen, når der var kvindesvømning, og hun frygter, at hvis hun skal svømme i en forening, bliver det for ensidigt og kun for en type kvinder, f.eks. handicappede, blufærdige, brystopererede osv. Det er også flere forpligtende, fordi man skal være medlem.
”Jeg har været med til at kæmpe for at bevare kvindesvømningen. Hvis vi danner en forening, er det ligesom at give op, og det gør vi ikke, ”slutter Vibeke Genefke.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.