Som altid er det livlige beboermøder, der holdes i Gellerupparken – og forårets møde var ingen undtagelse. Over 100 beboere deltog, mange sprog var i brug, mange små diskussioner blev rejst, meget baggrundsstøj undervejs – og så kom der styr på mødet igen.
Mange havde ventet uenighed om at indføre et sæt nye vedligeholdelsesregler, og stor var diskussionen undervejs i den gode halve times diskussion om det punkt – og så faldt der ro, da der skulle stemmes:
Forslaget blev enstemmigt vedtaget torsdag aften!
De nye regler betyder, at der bliver lidt flere muligheder for lejerne at male og vedligeholde. Afdelingsformand Youssef Abdul Kader forklarede:
”Forslaget betyder, at I nu må bruge jeres vedligeholdelseskonto til f. eks. at male med højere glans end før, både væg, lofter og vådrum. Eksempelvis også til af afslibe gulvet. I må bruge penge fra kontoen til selv at købe maling for, derefter male og gå til driftskontoret med bilag. Så kontrollerer synsmedarbejderen hos jer, for vi har ikke noget imod, at det bliver kontrolleret, at der er brugt penge til at forbedre lejligheden. I kan også vælge at få en maler til at udføre arbejdet – og maleren sender regningen til driftskontoret.”
Youssef havde dog en vigtig pointe: ”Husk, at alle lejligheder vil blive renoveret, så man behøver ikke foretage det helt store nu, hvis lejligheden snart renoveres.”
Afdelingsformanden nævnte også, at Gellerupparken gerne ville tillade flere arbejder fra kontoen, eksempelvis en ny køkkenbordplade eller håndvask, men det er i dag ikke lovligt. Afdelingsbestyrelsen vil sammen med boligforeningens administration se på muligheden for at udføre flere opgaver via kontoen, men det vil beboerne høre mere om, hvis det engang bliver muligt.
Hvem tilhører pengene?
Så fulgte en række detailspørgsmål om ruhed på tapeter, om det nye forslag er dårligere eller bedre end det tidligere, og om hvem pengene på vedligeholdelseskontoen egentlig tilhører. Svaret på det sidste spørgsmål er i øvrigt: pengene tilhører lejligheden, ikke lejeren.
Afdelingsformand Youssef Abdul Kader diskuterer vedligeholdelse med nogle af beboerne. 
Ved afstemningen stemte alle de fremmødte for forslaget. Alle beboere i Gellerupparken har fået tilsendt forslaget, som nu er vedtaget.
Næstformand Abdinasir Jama Mohamed pointerede, at afdelingsbestyrelsen gerne ser henvendelser fra beboerne om vedligeholdelse og andre ting. Man kan også deltage i de summemøder, som afdelingsbestyrelsen allerede har holdt en af med succes. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.