Mange arbejdsløse, der har søgt job inden for køkken, restaurant og rengøring, har fået at vide, at hvis de gerne vil have et job, skal de først have hygiejnebevis.
Derfor er der god søgning til de hygiejnekurser, som Det boligsociale Sekretariat holder i samarbejde med Kaffe Fair og Jobcentret. Lige nu er et nyt kursus i gang på førstesalen over sekretariatet. 
Her er otte kvinder i fuld gang med undervisningen, denne dag er det projektleder Roda Ahmed fra Kaffe Fair, der underviser. Der er både teori og praktik om, hvordan man behandler råvarer i et køkken, holder alt rent og får gode rutiner med hygiejnen inden for køkkenarbejde.
Og de vil gerne have job og går derfor på kursus for at kunne søge jobs, eksempelvis som køkkenassistent. De siger næsten alle, at de har søgt jobs inden for køkken, restaurant og lignende, men fået at vide, at det kræver et hygiejnebevis.
Det handler om at få et job
Det bevis får de på fredag, når kurset er slut. Flere af kvinderne siger til gellerup.nu, at det ganske enkelt handler om at komme i arbejde. En anden er enig, men pointerer, at hjemme i hendes eget køkken kan hun også bruge den nye viden. Hun er god til at lave mad og håber også at kunne blive tilknyttet Gellerups madprojekt Somali Food. En kvinde har tidligere gjort rent på et hotel, men nu vil hun gerne videre til køkkenarbejde.  
De otte kvinder er fortrinsvis fra Somalia, og der er en enkelt iraker og en yemenit. 
Snart nyt kursus
Om to uger starter endnu et kursus. Projektleder Roda Ahmed kan mærke, at der er god søgning efter hygiejnekurserne.
Er du interesseret i at deltage? Gå via din sagsbehandler, der derefter kan kontakte køkkenleder og jobvejleder Frida Lund fra Kaffe Fair.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.