Historien har det med at gentage sig – også i Gellerup.

Har du prøvet at gå en tur ind gennem indgangspartiet til Gellerup Bibliotek? Hvis du har, er det sikkert ikke forbigået din opmærksomhed, at forhallen er meget bred – og egentlig også meget tom.

Forklaringen skal findes i bygningens fortid. Indtil 1979 var der et hotel på første sal, kaldet Hotel Gellerup. Foran biblioteket lå hotellets reception, og i de tilstødende lokaler var der restaurant. På de øverste etager lå altså hotellet. Det er derfor, man kan se altaner på de i dag knapt så indbydende bygninger, hvor der var hotel, restaurant og café.

1979 er længe siden. Men lige over for har der siden januar været et sleep-in, hvor der før var en børneinstitution. Det har for Gellerupparken også betydet en café, hvor der i tidsrummet 12-20 er mulighed for at drikke en kop kaffe, spise et stykke kage eller sandwich og sidde og spille kort eller bare snakke.

Pænt og fantasifuldt
Omgivelserne er pæne, faktisk meget fantasifuldt indrettet. Og tænk engang – tre mennesker kan hygge sig med kaffe og kage til blot 60 kroner.

For de mere lokalhistorisk interesserede er det faktisk interessant at sidde og kikke ud ad vinduet. Lige nu er det tre betonbygninger, der ikke ligefrem kan kaldes velholdte. Men det bliver sjovt, hvis man forestiller sig dem shinet godt op og restaureret. Uden for på pladsen var der engang et springvand, og faktisk med lidt fantasi kan det blive rigtig flot med træerne.

Men det er jo fantasi – og anmeldelsen her drejer sig om caféen. Jeg må bare sige, at det er en forfriskende oplevelse, at en café kan sætte gang i fantasien og skabe en oplevelse, der giver en kontrast til den beton, vi har forbundet Gellerup med.

I indledningen skrev jeg ”historien har det med at gentage sig – også i Gellerup.” Da caféen kun er en lille del af det nye sleep-in, vil jeg i midten af maj sove der og se, hvordan det bliver.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.