Eutopia Stage har i den nærmeste fremtid hele to forestillinger at byde på:
1. maj: Street Food og danseforestillingen Displacement
4. maj Gellerups lokale Jafra Dansere med forestillingen Breezes of Return.
Tilsammen har de to forestillinger titlen "So Faraway, So Near", idet de kombinerer lokal og international kunst og kultur. Lokalområdet Gellerup i Aarhus bliver således endnu engang et mekka for kunst og kultur på tværs af grænser.
Displacement 1. maj
Eutopia Stage byder mandag den 1. maj velkommen til danseforestilling sammen med Smag a la Gellerup. 
Mellem kl. 15 og 19.30 kan du – på pladsen ovenover Eutopia Stage – smage på spændende mad fra Gellerup, inden du tager på Eutopia Stage og ser den syriske danseforestilling Displacement.
Smag á la Gellerup byder på madboder fra flere lande i en hyggelig 1.maj atmosfære.
Danseforestillingen Displacement starter kl. 19.30
Konteksten for den syriske danser og koreograf Mithkal Alzghairs prisvindende forestilling er krig, migration og revolution.
Mithkal Alzghairs vil definere den ”syriske krops” identitet. Den krop, der er funderet på en arv, der både er traditionel, levet og konstrueret men som i øjeblikket bliver påvirket af politiske, sociale, militære og religiøse forhold. 
Displacement er en triooptræden, hvor Mithkal Alzghair sammen med to andre dansere viser, hvordan Syriens virkelighed, der er fyldt med konflikter, skaber et håb om frihed. En frihed, de ikke kan nå, fordi det syriske folk er fanget i krydsilden mellem afgang og ankomst – de er bare der midt imellem.
Efter forestillingen er der artist talk med Mithkal Alzghair, hvor publikum får endnu større indsigt i den syriske danser og koreografs fortælling. 

Breezes of Return 4. maj
Den prisvindende palæstinensiske instruktør Nisreen Faour er lige nu i Gellerup for at gennemføre et intenst forløb med de lokale folkedansere; Jarfra-danserne. Jafra-danserne er tilknyttet Arabisk Dansk Kulturhus i Gellerup, der beskæftiger sig med palæstinensisk dans, musik, festival, film og teater. 
Med den traditionelle folkedans’ dynamiske og ekspressive bevægelser, vil Nisreen Faour skabe en teatralsk forestilling, der fortæller om forholdet mellem tredje generation af diaspora; dem der ufrivilligt lever et andet sted end i deres hjemland og Palæstina.
Forløbet med Nisreen Faour skal være mere bæredygtigt end blot en premiere. Målet er at løfte dansernes niveau og gøre dem klar til turné rundt i hele landet og i resten af verden for på den måde at fortælle den gode historie om Gellerup både kulturelt og kunstnerisk. Også internt i Gellerup er det ambitionen, at forløbet skal skærpe interessen for Arabisk Dansk Kulturhus sådan, at flere børn og unge får lyst til at bruge deres fritid i foreningen.
Efter forestillingen den 4.maj er der artist talk med Nisreen Faour, hvor publikum får mulighed for at komme endnu tættere på den palæstinensiske instruktør.

Læs mere på www.eutopia2017.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.