I alle egne af landet sker der sociale bedragerier ved, at manden flytter hen på et lille værelse, så kvinden og børnene får ekstra tilskud – selv om de reelt stadig bor sammen. Rigtig mange mænd kan dele små lejligheder, hvor de bor pro forma – på de såkaldte fædrehoteller.
Men kommunen opdager det! Bare i løbet af 2014 blev antallet af fædrehoteller i Aarhus Kommune halveret til 310, fordi kommunen tjekkede en lang række adresser, hvor mange personer var tilmeldt Folkeregistret på samme adresse.
Indsatsen startede i Bispehaven og Gellerup tilbage i 2011, fordi den daværende socialminister Karen Jespersen mente, at problemet var stort her. Men den sociale snyd findes bare alle steder.
At snyderier med fællesskabets pengekasse også findes i dag, er nye tal fra Aarhus Kommune bevis på. Inden for magistraterne Kultur og Borgerservice samt Sociale Forhold og Beskæftigelse har de to kontrolenheder hentet hele 11 mio. kr. på et år. En del af "gevinsten" er tilbagebetalinger, andet er sparede tilskud mv. 
Der er mange måder at snyde på. Ud over fiktive adresser kan det være:

  • sort arbejde, 
  • sociale ydelser, man ikke er berettiget til
  • ferieregler for modtagere af kontanthjælp mv.
  • uoplyst virksomhed, sygedagpenge
  • formue

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.