I morgen mandag den 15. maj er der både film, fotoudstilling og mad på Europaplads ved siden af Dokk1. Emnet er Al-Nakba.

For blive lidt klogere på Al-Nakba, har gellerup.nu spurgt Israa Maarouf, som sammen med Palyouth Danmark og Palæstina Aktion er en af initiativtagerne til arrangementet den 15. maj.
”Ordet Al-Nakba betyder katastrofe på arabisk. Ordet henviser til palæstinensernes fordrivelse og oprettelsen af den israelske stat i årene 1947 og 1948. Her blev over en million palæstinensere fordrevet af landet af israelske terrorgrupper og militær. De blev også frataget retten til at vende tilbage, hvilket er i direkte modstrid med den internationale menneskeretslovning,” forklarer Israa.
På mandag er det 69 år siden Al-Nakba fandt sted, og mange palæstinensere lever stadig med konsekvenserne i dag.  Fem millioner palæstinensere befinder sig udenfor Palæstina, hvilket er ca. halvdelen af den palæstinensiske befolkning. Fordi det påvirker mange i dag, vil arrangørerne gerne give andre et indblik i, hvad Al-Nabka er og hvad konsekvenserne er i dag. Det gør de ved Dokk1, hvor der vil være mulighed for fotoudstilling, mad og filmaften.
Programmet er:

  • 15- 17: Fotoudstilling omkring tiden før, under og efter Al-Nakba. Udstillingen findes på Europlads overfor Dokk1.
  • 17- 19: Mulighed for køb af palæstinensisk falafel
  • 19- 21: Fremvisning af dokumentaren omkring Al-Nakba instrueret af Rawan Damen fra Al- Jazeera.

”Det er vigtigt, at folk ved noget om Al-Nakba, fordi folk blev fordrevet.  Mange i Aarhus kender en palæstinenser eller er det selv, og det er vigtigt at vide, at der er en grund til, at vi er i Danmark,” forklarer Israa og håber, at mange vil kigge forbi i løbet af dagen. Man kan vælge bare at se fotos eller virkelig fordybe sig med filmen.
Der er gratis adgang.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.