Portrætserie: Virksomheder i Opgangen

Tegnestuens lokaler i Opgangen er stilrent indrettet og med panoramaudsigt over Aarhus by og Brabrand sø. Anna Mette Exner Arkitektur ApS har speciale i kulturarv, og arbejder med arkitekturens betydning for menneskers trivsel.

Anna Mettes sociale engagement og forkærlighed til Gellerup gjorde, at hun i 2016 flyttede sin tegnestue ud i bydelen og blev en del af iværksætteriet Opgangen. Anna Mette er allerede dybt engageret i lokalmiljøet, hvor hun bl.a. har skrevet indlæg via Gellerup Fællesråd til Kommuneplan 2017 og arbejder for Gellerup Kirke. Hun fortæller, at hun har lært meget om beboerne og kulturen i Gellerup, efter hun er flyttet hertil.

Anna Mette har en ansat arkitekt og en arkitektstuderende på sin tegnestue, og hun samarbejder bredt og tværfagligt med små og store virksomheder og organisationer. Hendes mål er ikke vækst i sig selv, arbejdet skal primært være meningsfyldt.

Gellerup og beton er godt
Bygningerne i Gellerup repræsenterer velfærdssamfundets modernistiske kulturarv, og Anna Mette synes, at Gellerup er smukt. Hun mener beton får skylden for meget dårligt, blandt andet sociale problemer, men "beton er et godt materiale," siger hun. "Det kan være både smukt og grimt som alle andre materialer." Hun tilføjer, at hun er meget uenig når boligområder som Gellerup udråbes som ghettoer. 

Om udfordringerne ved de store boligområder med høje boligblokke siger hun, at man kan gøre de nederste etager mere åbne for offentligheden ved at indrette butikker, erhverv og institutioner med haver og terrasser, så der skabes variation, og så folk udefra får et legalt ærinde i og omkring bygningerne. Det planlagde man ikke oprindeligt i Gellerupplanen, men det er noget af det, man nu forsøger at trække ind i helhedsplanen.

Anna Mette er glad for, at Aarhus Kommune og Brabrand Boligforening tager hånd om områdets udfordringer, og hun vil gerne bidrage til at skubbe udviklingen i Gellerup den rigtige retning.

Anna Mette Exner Arkitektur ApS

Læs mere om Anna Mette Exner og Gellerup i Jyllands-Postens artikel her

Læs mere om Gellerup Fællesråds m.fl. forslag om at bevare betonbygningerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.