I weekenden afholdt Kræftens Bekæmpelse og lokale foreninger igen Stafet for Livet i Gellerup. Udover at samle penge ind ville Somalisk Sundhedsforbund og Kræftens Bekæmpelse sætte fokus på sundhedsoplysning. For mennesker med en anden etnisk baggrund end dansk er det særlig svært at leve med en kræftdiagnose.
Fighterne i gule T-shirts er personer som har selv haft kræft. De viste vejen for de andre deltager ved at gå den første runde – derefter fulgte de andre hold hen over det næste døgn – fra lørdag kl. 11 til søndag kl. 11.


Fighterne gik første runde. Foto: Anett S. Christiansen
Mens deltagerne for de tilmeldte hold løb og gik rundt i området, var der aktiviteter for børn og voksne på pladsen hele døgnet. Her tilbyder Somalisk Sundhedsforbund, at man kunne tage nogle test. Foto: Helle Hansen.


Flere hold havde boder og overnattede på pladsen. Foto: Piaalycia Fischlein
AGF var sponsor for arrangementet. Deres maskot, Aros, var på besøg lørdag. Ramallah-Spejderne spillede også ofte under arrangementet. Foto: Anett S. Christiansen
Om aftenen var der lysceremoni med taler, sang, bøn og et minuts stilhed til at mindes. Foto: Anett S. Christiansen.

Søndag morgen var der morgenmad efterfulgt af morgengymnastik for aktive deltagere.
Morgengymnastik. Foto: Piaalycia Fischlein
Lidt senere lavede Charlotte ballondyr med børnene. Imens underholdt et  gospelkor de voksne. Foto: Piaalycia Fischlein

I Gospelkor. Foto: Piaalycia Fischlein
Flere end forventet, nemlig over 100, havde valgt at deltage i stafetten. Sidste runde markede afslutningen på en dejlig og succesrig weekend. Alle på pladsen gik med på sidste runde og hjalp med at fjerne skilte og flag.Foto: Piaalycia Fischlein

Links:
Stafet for Livet i Brabrand
Somalisk Sundhedsforbund
 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.