Lykkeskolen, som ellers har opnået flotte tilsyns-erklæringer, er kommet under skærpet tilsyn af Undervisningsministeriet.
Ministeriets styrelse for Undervisning og Kvalitet skal undersøge forholdene på den muslimske friskole efter, at Folketinget har besluttet at skærpe tilsynet med frie grundskoler. Det vil blandt andet ske ved flere uanmeldte besøg.
BT har fået aktindsigt i papirerne, og i dem kan man blandt andet læse, at "….Lykkeskolens leder har til Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplyst, at skolens bestyrelse og forældregruppen er ’meget konservativ’ og imod, at skolelederen har indført lejrskoler, og bestyrelsen kræver, at eleverne sidder kønsopdelt."
Videre: "Styrelsens tilsynsførende har ved besøg på skolen fundet undervisningsmateriale i biologi, hvor bl.a. sider med billeder af en kvindekrop var blevet censureret. Samtidig var et helt kapitel om forplantning og seksualundervisning systematisk fjernet fra samtlige bøger i hele bogsættet, står der i brevet."
Styrelsen har også mødt mænd med mellemøstlige kjortler, hvis identitet skolens ledelse ikke kunne gøre rede for. Endvidere mødte tilsynet en lærer, der tilsyneladende ikke forstod dansk. Det blev bekræftet af skolens ledelse, som foreslog en løsning, hvor der blev ansat en tolk til at hjælpe til ved lærerens timer.
"Styrelsen er på denne baggrund i tvivl om, hvorvidt skolens lærere behersker dansk i skrift og tale, og hvorvidt undervisningssproget er dansk," står der i brevet til skolen.gellerup.nu forsøger i dag at indhente en kommentar fra skoleleder Ahmad Moussa, som ikke var at træffe i formiddag. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.